50 magyar iskolás csapat indul harcba a nemzetközi Lego-robotépítő versenyen

Idén Magyarország rendezi a nemzetközi Lego-robotépítő verseny döntőjét, amelyre ebben az évben ötven magyar iskolai csapat készülhet. A nemzetközi verseny világszerte összesen több mint 60 ezer fiatalt mozgat meg, a magyarországi döntőre idén hatvan országból mintegy háromezer versenyzőt várnak közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM).

2019. május 13. 10:03

A cikk folytatása...


Kapcsolódó hírek

Elképesztően jól néz ki a Stranger Things Lego-készlet

Nagyon menő Lego-készlet jön, a Netflix egyik legjobb sorozata ihlette A harmadik évad közeledtével a Lego is úgy érezte, ideje kézzel fogható formába önteni a Netflix Stranger Things című sorozatát.
Magyarországról korábban ez még senkinek nem sikerült Szabó Máté az első magyar, akinek a rajongói ötletéből a LEGO hivatalos szettet gyártott. A Mickey egeres Steamboat Willie születéséről az alkotó mesélt nekünk.
Irányítható Star Wars-os droidokkal erősít a LEGO A nemzetközi Star Wars-nap alkalmából vadonatúj készletet jelentett be a dán vállalat.
Akciófigyelő: Humble LEGO Games Bundle (PC) Közel két hétig elérhető még a 8 játékot tartalmazó csomag, érdemes lehet elgondolkodni a vásárlásán.
Hallott már a Lepin cég Star Wars játékszettjeiről? Pedig jól futottak a letartóztatásokig Kínában a rendőrség leleplezett egy bűnözői csoportot, amely 30 millió dollár értékben gyártott és adott el hamisított Lego játékszetteket.

Látássérült gyerekeknek fejleszt Braille-építőkockákat a Lego
Idén is a LEGO a húsvéti slágertermék A közelgő húsvét miatt minden évben megemelkednek a játékok eladásai az Extreme Digitalnál.
A robotok és a digitalizáció terjedése a német autógyárakat is elviheti Magyarországról Megállíthatatlanul zajlik a negyedik ipari forradalom az okosgyárak terjedésével. Európa jól áll, az innovációs központként számon tartott USA viszonylag rosszul teljesít.
Világméretűvé bővítené a sűrített levegővel hajtott járművek egri versenyét az ITM Jövőre az Innovációs és Technológiai Minisztérium is beszáll a Nemzetközi Aventics Pneumobil Verseny finanszírozásába.
Kínai várossal kötött autóipari együttműködést az ITM A délnyugat-kínai Csungking önkormányzata és a magyar Innovációs és Technológiai Minisztérium együttműködési megállapodást írt alá autóalkatrészek és elektronikai termékek gyártására.
Felfüggesztették az építőipar technológiai korszerűsítésére kiírt pályázatot Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) felfüggesztette az építőipari ágazat technológia-korszerűsítésére, hatékonyságának növelésére irányuló támogatás igénylését, mivel a rendelkezésre...