Drónokkal támadták a szaúdi olajvezetékeket

Szaúd-Arábia szerint drónokkal támadtak a közel-keleti királyság egyik legfontosabb olajvezetékére, s támadás ért más olajipari létesítményeket is. Az akcióra egy nappal az után került sor, hogy ismeretlen tettesek megrongáltak több szaúdi tankert.

2019. május 14. 16:39

A cikk folytatása...


Kapcsolódó hírek

Csúcstalálkozóra hívja az Öböl menti államok vezetőit Szaúd-Arábia Egy hete szabotázsakciót követtek el négy teherhajó ellen az Ománi-öbölben.

Szaúd-Arábia: Gyorsan lép az OPEC, ha szükséges Nem lát kínálati hiányt az olajpiacon Khalid al-Falih szaúdi energiaminiszter, aki szerint a globálisan nézve az olajtartalékok szintje továbbra is emelkedik, különösen az Egyesült Államokban, az...
Fegyveres támadás hírére drágul az olaj Két szaúdi olajtankert támadás ért hétfőn az Egyesült Arab Emírségek partjainál. Szaúd-Arábia szerint szabotázs történt, amely az egész világ olajellátására nézve szabotázst jelenthet. A...

A CIA figyelmeztetett egy Norvégiában élő arab kormánykritikust, hogy Szaúd-Arábia az életére törhet Gyakran kritizálja a szaúdi trónörököst is.
Ha az akkumulátor lesz az új olaj, akkor Kína lesz az új Szaúd-Arábia? Amerikában és Európában is elindult a lobbizás, az akkumulátorgyártás és a lítium-bányászat állami támogatására.
Szaúd-Arábia elképesztő ajánlatot tett a futamrendezésért Az Arab-félszigeten elterülő, több, mint kétmillió négyzetkilométer területű, olajban nem szerénykedő Szaúd-Arábia egészen elképesztő összeget lengetett be egy F1-es futam rendezése érdekében.
Évtizedek óta nem költött annyit fegyverekre a világ, mint tavaly Az Egyesült Államok, Kína és Szaúd-Arábia áll a fegyverkezési lista élén, az oroszok lemaradtak.