Klímaváltozás: Radikálisan csökkenthető egy család szén-dioxid kibocsátása

Energiafelhasználásuk csökkentésével a magyar családok is aktív részt vállalhatnak abban, hogy a bolygó hőmérsékletének emelkedését 1,5 Celsius-fok alatt lehessen tartani, és gyermekeink, unokáink is élhető környezetben nőhessenek fel. Egy családi ház szigetelésével akár 40-50 százalékkal, mintegy fél tonnával is csökkenthetjük egy háztartás CO2-kibocsátását - emlékeztet május 15-én, a Klímaváltozás Elleni Világnapon és a Családok Nemzetközi Napján a Knauf Insulation.

2019. május 15. 12:35

A cikk folytatása...


Kapcsolódó hírek

Tovább fokozódik a hőség: egész héten kitart a kánikula Egész héten 30 Celsius-fok feletti értékeket mérhetünk az előrejelzés szerint.

Nem tudjuk, hogy Trump most mit gondol a klímaváltozásról, de pokoli forróság van a keleti parton Hőhullámtól szenved az Egyesült Államok keleti partvidéke, több helyen a 40-43 Celsius fokot is meghaladja a hőmérséklet. (Külföld)
Rekord meleget mértek szerdán Izraelben A meteorológiai mérések kezdete óta a legmelegebb napot jegyezték fel szerdán Izraelben: a Holt-tenger melletti Szdom-hegynél (a bibliai Szodoma) 50 Celsius-fokot mértek helyi médiajelentések szer...
Rekordmeleget mértek az Északi-sark közelében A Föld legészakibb lakott helyén, Alertben rekordmeleget, 21 Celsius-fokot mértek vasárnap, amely 900 kilométerre van az Északi-sarktól – közölte kedden a kanadai meteorológiai szolgálat
Elképesztően meleg volt az Északi-sark közelében Alertben, a Föld legészakibb lakott helyén 21 Celsius-fokot mértek vasárnap.
Tomboló kánikula kezdődik a héten: lassan, de biztosan visszatér a hőség A következő napokban fokozatosan melegszik az idő, a hétvégén már 33 Celsius-fok is lehet. Sok lesz a napsütés, helyenként lehetnek csak záporok.

Komoly fenyegetést jelent Grönland régészeti lelőhelyeire a klímaváltozás Az átlaghőmérséklet akár 2,6 Celsius-fokkal is megemelkedhet.
Drámai felmelegedés várható a világ nagyvárosaiban 2050-re A modellszámítás szerint az európai nagyvárosokban nyáron átlagosan 3,6, télen 4,7 Celsius-fokkal lesz melegebb.
Hihetetlen, mit produkált az időjárás: megdőlt az országos hidegrekord Majdnem egy teljes Celsius-fokkal megdőlt a minimum-hőmérsékleti rekord ma éjjel.
Végre tényleg betaláltak a csokkal - ezrével szigetelik majd a házakat? Magyarországon évente alig 20-25 ezer családi házat újítanak fel és szigetelnek tulajdonosaik. Ha ebben az ütemben haladunk, akkor több mint 80 évig tart majd, amíg az energiahatékonysági szempontból ...
Kétszer gyorsabb a felmelegedés: 32,2 Celsius-fokot mértek Alaszka déli részén "1901-től 2016-ig az egyesült államokbeli átlaghőmérsékletek 1 Celsius-fokkal emelkedtek, míg Alaszkában az emelkedés 2,6 Celsius-fokos volt". (Zöldzóna)
Először volt nyár a tibeti fennsíkon Lhászában június 23-án 22 Celsius-fokos napi átlaghőmérsékletet regisztráltak, és a meleg napokig megmaradt.