Nő a háborús veszély, az USA hazaviszi embereit Irakból

Az amerikai külügyminisztérium utasítást adott az Irakban szolgáló diplomatáknak, hogy valamennyi nélkülözhető alkalmazott azonnal térjen vissza hazájába. A bagdadi követséget és az irbili konzulátust érintő döntős újabb jele annak, hogy az USA közelebb sodródik egy Iránnal vívott konfliktushoz.

2019. május 15. 15:48

A cikk folytatása...


Kapcsolódó hírek

Az Iszlám Államhoz csatlakozott orosz anyák gyermekeit toloncolták ki Irakból Az iraki hatóságok eddig 473 orosz, francia, német és török gyermeket küldtek el az országból a dzsihadista szüleik miatt.

Lopott iraki és afgán műkincseket szolgáltat vissza British Museum Illegálisan Nagy-Britanniába került, Irakból és Afganisztánból lopott műkincseket szolgáltat vissza a British Museum - jelentette kedden a The Independent című brit napilap.
Lopott műkincseket szolgáltat vissza a British Múzeum Illegálisan Nagy-Britanniába került, Irakból és Afganisztánból lopott műkincseket szolgáltat vissza a British Múzeum - jelentette kedden a The Independent című brit napilap
Casele distruse din oraşul irakian Batnaya, reconstruite din donaţii ale Bisericii Catolice Maghiare Budapesta, miercuri, 3 iulie 2019 (MTI) - Casele distruse din oraşul Batnaya, din Irak, vor reconstruite din donaţia de 500.000 de dolari americani a Conferinţei Episcopale Catolice Maghiare (MKPK), a...
3400 éves palotát fedett fel az aszály Irak északi részén A palota a hosszan tartó szárazság után, tavaly ősszel bukkant fel egy vízgyűjtő medence mélyén.
Iraki elnök: Washington nem indíthat háborút Irakból Irán ellen Az elnök a CNN-es interjúban megkérdőjelezte a szankciós politika hatékonyságát is.

Irakban folyamatosan romlik a keresztények helyzete Irakban folyamatosan romlik a keresztények helyzete - mondta Benedict Kiely misszionárius atya az egyik amerikai katolikus lapnak
Iránnal szembeni szankciók bejelentésére készül London Hétfőn dönthet a parlament arról, mit reagál az ország a tartályhajó elfoglalására, amiről még videót is közzétett Irán. (Külföld)
Irán lecsapott egy brit hajóra Nem unatkozik a brit kormány mandátumának utolsó napjaiban: súlyos válságot kell kezelnie, miután Irán tegnap elfogott egy brit olajszállító hajót, válaszként arra, hogy két hete a brit haditengerésze...
Mínuszban zárt Amerika Rosszul teljesítettek az amerikai részvényindexek a mai kereskedésben az Iránnal való feszültségek felhevülése miatt, mindhárom vezető tőzsdeindex mínuszban zárta a napot.Mínuszban zárt Amerika 2019.....
"Két pisztolyt vett elő és elkezdett lövöldözni" - több török diplomatát is agyonlőhettek Irakban A török védelmi minisztérium múlt szombaton jelentette be, hogy kiterjeszti a térségben május óta tartó, kurdok elleni katonai műveleteit. (Külföld)
Fontos biztonságpolitikai feladatok állnak az új uniós vezetés előtt Az Iránnal fennálló viszony, a migráció és az embercsempészet problémája is sűrgős megoldást kíván.