Nő a háborús veszély, az USA hazaviszi embereit Irakból

Az amerikai külügyminisztérium utasítást adott az Irakban szolgáló diplomatáknak, hogy valamennyi nélkülözhető alkalmazott azonnal térjen vissza hazájába. A bagdadi követséget és az irbili konzulátust érintő döntős újabb jele annak, hogy az USA közelebb sodródik egy Iránnal vívott konfliktushoz.

2019. május 15. 15:48

A cikk folytatása...


Kapcsolódó hírek

Riadót fújt az amerikai külügy: Irakból való távozásra utasítja kormányzati alkalmazottakat Az utasítás a nem nélkülözhetetlen tisztviselőkre vonatkozik.

Irán nem enged Trumpnak, szembeszáll a nyomással Rosszabb a helyzet, mint az irak-iráni háború alatt, az amerikai katonai fenyegetésre válaszol Teherán.
Titkos Facebook-csoportokban szervezik Szíria és Irak műkincseinek elrablását Szíriából és Irakból kicsempészett műkincsek eladását és felvásárlását bonyolítják a Facebookon illegális műkincs-kereskedelemmel foglalkozó hálózatok - derült ki a BBC riportjából.
Szíriából és Irakból vittek vissza orosz gyermekeket hazájukba Több kiskorút korábban iraki börtönökben helyeztek el.
Katonai csapást tervez az Egyesült Államok? A Fehér Ház felülvizsgálja az Iránnal szembeni katonai terveit, az iraki háborút idézi a tervezett csapat mérete - közölt cikket a New York Times saját forrásaira hivatkozva. Patrick Shanahan...
Trump kufárdiplomáciája aligha vet véget a káosznak a Közel-Keleten Az utóbbi évek legsúlyosabb harcai dúltak a hétvégén a Gázai övezet és Izrael között, miközben az USA Iránnal szemben egyre harciasabb. Washington csábít és fenyeget, célja tárgyalásra bírni a Hamász...

20 osztrák dzsihadista lehet még Irakban vagy Szíriában Karin Kneissl osztrák külügyminiszter közlése szerint 20-ra tehető azoknak az osztrák felnőtteknek a száma, akik korábban elhagyták az országot, csatlakoztak az Iszlám Állam nevű terrorszervezethe...
Az amerikaiak új megállapodást akarnak Iránnal És újabb szankciókkal fenyegetnek.
Gyalogosokat gázolt, mert azt hitte, muszlimok A kaliforniai esetnek nincs halálos áldozata, de egy 13 éves kislány kómába esett. A gázoló egy 34 éves, korábban Irakban szolgált katona volt.
Az elmúlt napokban több mint száz dzsihadista tért vissza Szíriából a Balkánra Sorra hozzák haza a Balkánra az Iszlám Állam Szíriában és Irakban elfogott terroristáit, valamint a dzsihadisták családtagjait
Európa a keresztények védelmét sürgeti London, Berlin és Budapest a keresztények globális védelmét sürgeti. Miközben a Vatikán elfordítja a fejét, Pakisztánban, Nigériában és Irakban drámai viszonyok uralkodnak. Káncz Csaba jegyzete.
irán szankció trump olaj ár 2019 csúcs kína india törökország Nincs több haladék, szankciókkal sújtja az USA az Iránnal kereskedő országokat, akik nem örülnek.