Geomágneses rándulások

A Föld mágneses tere szüntelenül változik, néha azonban hirtelen rándulásokat mutat. A 40 éve ismert jelenségre csak a közelmúltban sikerült magyarázatot találni.

2019. május 16. 7:15

A cikk folytatása...


Kapcsolódó hírek

A térképeken szerepelt, még sincs ott a sziget: egyszerűen eltűnt a Föld színéről Bermeja Bermeja szigete egyszerűen felszívódott: hová lett, ha a 19. században még jelölték a térképeken?

Rengett a föld Móron A Richter-skála szerinti 2,4-es erősségű földrengést mértek.
Teleszemetelheti az űrt az űrinternet fejlesztés Legrosszabb esetben akár használhatatlanná is válhat a Föld körüli pálya egy része.
Rekordot döntött a légköri szén-dioxid-koncentráció Rekordszintre nőtt a szén-dioxid-koncentráció a Föld légkörében: 415,26 ppm-et mértek a hawaii Mauna Loa obszervatórium műszerei a hét végén - jelentették be hétfőn a Scripps Óceánkutató Intézet...
Mi történne, ha a Föld felé tartana egy aszteroida? A NASA szakértői egy potenciális aszteroida-becsapódást szimuláltak.
Űrkolóniákra telepítene minket az Amazon ura Jeff Bezos bemutatta az űrjárművet, mellyel 2024-ig visszatérhetnénk a Holdra. A Blue Moonra keresztelt eszköz azonban nem egyszerűen csak egy újabb holdra szállást tenne lehetővé: a milliárdos tervei...

Kétszáz éves püspöki pincét árulnak Badacsonyban - Három hektár birtok és 1300 m föld alatti birodalom 690 millió forintért 3 hektáros birtok, 1300 m föld alatti birodalom. Luxusnyaraló-tervekkel együtt lehet megvenni.
Rejtély, hogy mikor jön a Samsung Galaxy Fold Nincs hivatalos megjelenési dátum, a felhasználók pedig visszakérhetik az előrendelési összegeket.
Törli az összehajtható telefonra leadott rendeléseket a Samsung, és nem tudni, mikorra lesz "kész" a Galaxy Fold Kedden e-mailben értesítette a leendő vásárlókat a Samsung, hogy a hónap végéig törölni fogják a Galaxy Foldra leadott előrendelést.
Éghajlatváltozási vészhelyzetet hirdetne az LMP A Föld éghajlata drasztikusan változik emelte ki Schmuck Erzsébet.
Készüljön! Tíz év múlva súrolni fog minket egy aszteroida Tíz év múlva kis híján valósággá válik az Armageddon című film, ugyanis közelít a Föld felé egy aszteroida. A 340 méter átmérőjű objektum már-már súrolni fogja bolygónkat, ugyanis alig 33 ezer kilomét...
650 km-rel a felszín alól származik: a kéklő gyémánt a Föld legbecsesebb titka A kék gyémánt az egyik legkülönlegesebb drágakő.