37 éve tűpontos elemzést készített az Exxon a közelgő klímakatasztrófáról, mégsem tettek semmit ellene

Az amerikai olaj- és gázipari cég, az Exxon Mobile 1982-ben egy tudóscsapattal készíttetett egy tanulmányt, ami megmutatta, mire számíthat az emberiség, ha emelkedik a fosszilis tüzelőanyag felhasználása. A jóslat bevált, a cselekvés elmaradt.

2019. május 16. 9:03

A cikk folytatása...


Kapcsolódó hírek

Szijjártó Houstonban: Ha az Exxon nem fúr Romániában, akkor legalább tíz évig csak az oroszoktól vásárolunk 2015-ig húsz éven át kötötte orosz gázhoz Magyarországot egy hosszú távú szerződés. A magyar kormány szeptemberig adott ultimátumot a román kormánnyal viaskodó amerikai vállalatnak, hogy adjon gázt, v...

Friss hírek
Hatalmas akkumulátor jön a Redmi olcsó csúmobiljába Alig egy héttel a bemutató előtt maga a Redmi tette közzé, milyen akkumulátorra számíthatunk az érkező telefonban.
Kitört a fegyenclázadás, a Facebookot, a Google-t és a YouTube-ot is blokkolta Tádzsikisztán A tádzsik hatóságok blokkolták a hozzáférést az összes nagy keresőoldalhoz, amire még nem volt példa jelentette kedden a TASZSZ orosz hírügynökség, amelynek több telekommunikációs vállalat is megerősítette az erről szóló értesüléseket.
A Huawei után jön a DJI? Amerika most a kínai drónok felé fordult Könnyen lehet, hogy a Huawei lenullázása csak a kezdet volt, és hamarosan újabb kínai vállalatokat szoríthat vissza az amerikai kormány.
Váratlanul gyors: ez a telefon lehet a valaha készült legerősebb okosmobil Sokatmondó teszteredmény jelent meg a Redmi legújabb, K20 nevű újdonságáról, amely gyilkos hardvert sejtet.
Megnyugodhat: a Huawei telefonjai most is ugyanúgy működnek, mint tegnap A Huawei eszközeivel rendelkező magyarok is aggódva figyelték a hétfői híreket. Pánikra azonban nincs ok, a telefonok most is ugyanúgy működnek, mint eddig, senkit nem ért hátrány a Google döntése miatt.
Videó: Felvette a kamera, ahogy raktárba csapódik egy F16-os repülőgép Miután múlt héten egy F16-os vadászgép csapódott egy raktárépületbe, jó néhány videó előkerült a balesetről.

Az Exxon már 1982-ben kimutatta, hogy mára minden rekordot megdönt a levegő széndioxid-tartalma. Félelmetesen pontosan becsülték meg az üvegházhatást okozó gáz koncentrációját. Mintha csak ők okozták volna az egészet.

Top hírek:
Öt percben elmondjuk, mi történik most a Huawei telefonokkal Alighanem az év technológiai hírét robbantotta a Reuters vasárnap éjjel: a Google kihúzza a talajt a Huawei lába alól, s ezzel elveszik tőlük az Androidot. Megpróbáltunk válaszokat adni az eddig felmerült kérdésekre, és arra is, mi várható holnap.
Ugrik, szaltózik, épp csak nem ugat: mókás robotkutyát fejlesztettek A Stanford Egyetem fiatal kutatói olyan robotkutyát fejlesztettek, amely az ugatást leszámítva szinte mindenre képes, amire egy rendes négylábú.
Két kék bálnánál is többet nyom a világ legnagyobb súlya Egy washingtoni intézetben használják: a húsz darab fémkorong összesen 4,45 meganewton erőt képes kifejteni.
Videó: Felvette a kamera, ahogy raktárba csapódik egy F16-os repülőgép Miután múlt héten egy F16-os vadászgép csapódott egy raktárépületbe, jó néhány videó előkerült a balesetről.
A fák is érzik, hogy baj van, de kérdéses, meddig tudnak küzdeni a klímaváltozás ellen A korábbi adatokhoz képest sokkal több szén-dioxidot nyelnek a szárazföldi növények egy új kutatás szerint. A tudósok mindebből arra következtetnek, hogy az anyaföld is megérezte a klímaváltozást, és foggal-körömmel küzd ellene. A kérdés az: meddig képes rá.
Az OTP-nél már megy az Apple Pay És hamarosan más bankoknál is bekapcsolják. Az Apple mobilfizetős rendszere 2014 óta működik a világban, Magyarországon eddig kellett rá várni. Már tízezernél is többen regisztráltak rá az OTP-nél.