Egy köpés mutatta meg, milyen most az izraelilengyel viszony

Lefelé haladó spirálba kerültek a lengyelizraeli kapcsolatok, a legújabb botrány amiatt robbant ki, hogy egy 65 éves izraeli polgár leköpte Lengyelország Izraelben akkreditált nagykövetét. A két ország közti vita évek óta tart, az alaphangot a 2018-ban életbe lépett lengyel holokauszttörvény határozza meg, és az utóbbi hetek varsói nacionalista tüntetései árnyalják.

2019. május 21. 16:45

A cikk folytatása...Friss hírek
Alig van munkanélküliség Angliában Négy és fél évtizede nem mért mélypontra süllyedt a munkanélküliség Nagy-Britanniában. A brit statisztikai hivatal (ONS) keddi adatismertetése szerint a májusban zárult három hónapban átlagosan 3,8 százalék volt az állástalanok aránya. Ez az 1974 decemberében véget ért három hónap óta a legalacsonyabb szint.
Weber reagált Von der Leyen megválasztására Üdvözlendő, hogy Ursula von der Leyen megválasztásával sikerült stabilitást teremteni, és a német elnök ambiciózus új kezdetet jelent Európa számára, az EU további demokratizálását ígérte, amiért az Európai Parlament (EP) továbbra is küzdeni fog jelentette ki a Deutschlandfunk német közszolgálati rádiónak adott interjúban szerdán Manfred Weber, az Európai Néppárt (EPP) EP-frakcióvezetője.
28 évig ült börtönben ártatlanul A 48 éves, philadelphiai férfi életfogytiglant kapott rablógyilkosságért, amit el sem követett.
Adókedvezményt kap, aki segít újjáépíteni a Notre-Dame-ot A francia parlament végleges formájában elfogadta kedd este a három hónappal ezelőtti tűzvészben megrongálódott párizsi Notre-Dame felújításáról szóló törvényt, amely Emmanuel Macron államfő elképzelésének megfelelően öt évre tervezi a munkálatok időtartamát.
Valóban katari eredetű volt az olasz neonáciknál talált rakéta Egykor valóban a katari hadsereg tulajdonában volt az olasz rendőrség által két nappal ezelőtt neonáci szimpatizánsoknál talált rakéta erősítette meg kedden a Perzsa (Arab)-öböl menti ország külügyi szóvivője a Twitteren.
Elmondta az orosz külügyminiszter, mit is kéne Ukrajnában csinálni A Donyec-medence számára különleges státust kellene adni, amit az ukrán alkotmányban végleges hatállyal rögzíteni kellene. Kína nem jelent fenyegetést Oroszország számára, az Iránnal szembeni erőfitogtatás csak veszélyes helyzetet teremthet, és Moszkva kész megfontolni a Grúziával szemben hozott szankciók feloldását egyebek között erről beszélt Szergej Lavrov orosz külügyminiszter az Argumenti i Fakti című lapnak adott, szerdán megjelent interjújában.

Top hírek:
Így öltözik egy őszinte EP-képviselő fotó Legalábbis a zöldpárti Nico Semsrott szerint, aki Strasbourgban akciózott.
Ursula von der Leyent megválasztották az Európai Bizottság elnökének
A kormánynak kedvesek az ujgurok, de Pekinggel nem vitázik értük Hírek szerint hatalmas gyűjtőtáborokba zárják a kínai ujgurokat. Szijjártó szerint ha a kínai kommunisták azt mondják, minden rendben van, akkor minden rendben van.
Az offshore-lovagok még a válságot is megússzák! Sokan nem tanulnak a 2008-as gazdasági világválságból. Pedig nem ártana, hiszen a tehetős vállalkozóknak nem nyújt elég biztonságot csupán az, hogy a vagyont aranyban, vállalati kötvényekben, részvényekben, vagy többféle devizában diverzifikálják, csökkentve ezzel a kockázatot. Fontos pénzügyi alapelv, hogy földrajzi szempontból is meg kell osztani a befektetéseket: lehet ugyan, hogy emiatt megkapjuk az offshore bélyeget, de erre is van megoldás.
Beismerő vallomást tett az amerikai biológus feltételezett gyilkosa Krétán Egy 27 éves krétai görög férfit vádolnak a szigeten két hete eltűnt és egy hete holtan talált 60 éves amerikai biológus megölésével közölte a krétai rendőrség. Őrizetbe vettek egy másik férfit is, aki a cinkosa lehet.
Kirúgtak négy moszkvai rendőrt a Golunov-ügy miatt Júniusban megkísérelték hamis bizonyítékok alapján rács mögé juttatni Ivan Golunov tényfeltáró újságírót, ami tüntetéseket váltott ki.