HWSW: Júliusban jön a Radeon RX 5700-as széria

A Navi-alapú grafikus fejlesztéséről is beszélt tegnapi computexes keynote előadásán az AMD. Az új GPU-kra épülő első, RX 5700 elnevezés alá besorakozó videokártyák valamikor júliusban kerülnek piacra - írja nagytestvérünk, a HWSW.

2019. május 28. 15:00

A cikk folytatása...


Kapcsolódó hírek

Hűvös Navi rendel! A vízhűtések szlovén nagyja már elő is állt egy vizesblokkal a Radeon RX 5700 és 5700 XT számára.

A GeForce GTX 1660 alternatívája lehet az AMD Navi 14 Felbukkant a Compubench adatbázisában az AMD Navi 14, amely valószínűleg a Polaris-alapú Radeon RX 580 utódja.
Elhúzhat a GeForce RTX 2060-tól a Radeon RX 5700? A PassMark ár-teljesítmény összehasonlítója alapján legalábbis van erre esélye az AMD kártyájának.
Viszonylag gyorsan reagált az EKWB a Navi érkezésére A szlovén gyártó már a Radeon RX 5700 és 5700 XT VGA-khoz is kínál egy slotos hűtőblokkot.
Nem támogatja a hagyományos CrossFire-t a Radeon RX 5700 sorozat Az AMD kiszedte az XDMA-t a lapkából, így benne két DMA érhető el, amivel az mGPU még működni fog.

Újabb Navi-alapú Radeon videokártyák közelednek Egy linuxos driverkódban bukkantak fel a Navi 12, 14, 21, Lite variánsok. A Radeon RX 5800 lehet a GeForce RTX 2080 ellenfele.
HWSW: Ne várjunk a GeForce RTX 2080 Ti Superre Az Nvidia szerint jelenleg nincs rá kényszerítve, hogy frissítse csúcskártyáját, kellően erős versenytárs hiányában ugyanis nincs rajtuk nyomás. Vagyis egyelőre nem készül "Super" kiadás a GeForce RTX...
Szeptemberben már testre szabott Navi GPU-kat hoz az ASUS Mindezt igazából maga az ASUS árulta el - a további részletekre állítólag szeptemberben derül fény.
Megelőző csapást mért az AMD-re az Nvidia Nem várta meg a Navi-alapú Radeonok piaci megjelenését az Nvidia, amely pár nappal a konkurens termékeinek megjelenése előtt jelentette be a tavaly bemutatott Turing GPU-s GeForce-ok frissítését.
HWSW: Az Intel szerint jön fel az AMD Érdekes, az AMD fellendülését is taglaló cikket osztott meg belső hálózatán az Intel. A Circuit News című, a vállalat alkalmazottainak szóló magazin elemzése elismerően beszél a konkurens chiptervező ...
HWSW: Töretlenül hisz a játékosokban a PC-piac Míg az idei évben helyenként kisebb visszaesésre, addig a következő háromban már stabil növekedésre számít a játékosoknak szánt PC-s termékek piacán a piackutatásokkal foglalkozó IDC.