Lovász László segélykiáltása: Mi nem tudunk Bécsbe költözni. A magyarok támogassák az MTA-t!

Mert csak ezzel az érveléstechnikájával találta magát szembe az MTA, amikor a kormányt arról kérdezte, miért kell leválasztani a kutatóintézeti hálózatát és létrehozni egy újat. Az MTA nemzetközi sajtótájékoztatót tartott, amin kiderült, mi a különbség a CEU és az MTA között, és miért nem kéne Michelangelónak asztalokat ácsolnia.

2019. június 12. 14:45

A cikk folytatása...


Kapcsolódó hírek

Lovász László levélben kéri a képviselőket, hogy alaposan fontolják meg az akadémiai törvény elfogadását Egyben emlékeztette őket az akadémiai kutatóintézetek elvételét javasló Palkovics miniszter egy évvel ezelőtti mondataira arról, hogy a kormány nem akarja elvenni az akadémiai kutatóintézeteket.

Már az utasok is használhatják Bécs önjáró buszait A járművek 11 utas szállítására alkalmasak, amelyeket ingyen próbálhatnak ki a város lakosai.
Hír: MTA-botrány: Megfutamodtak a fideszes képviselők a vita elől Az Országgyűlés Kulturális bizottságának szerdai ülésén felháborító döntés született. Miután Lovász László, a Magyar Tudományos Akadémia elnöke megtartotta a tudományos élet és az intézmény helyzetér...
Rendkívüli költségvetési határozattal, 8 millió euróból kezd faültetésbe Bécs Már most is sok a zöld az osztrák fővárosban, de a város élhetőbbé tétele és a klímaváltozás elleni küzdelem miatt rákapcsolnak.
Az MTA nem fogadja el Palkovicsék javaslatát Lovász László levélben tájékoztatta erről Palkovicsot. De csütörtökön tárgyalnak.
Ecclestone nem megy el barátja, Lauda temetésére Bár kifejezetten jó kapcsolatot ápoltak, a 88 éves Bernie Ecclestone az elvek embere. Hamilton elutazik a búcsúztatásra Bécsbe, Toto Wolff beszédet is fog mondani.

Antiszemita vandálok grasszálnak Bécsben Vandál támadók ismét megrongálták Bécs belvárosában a holokauszt áldozatait bemutató arcképeket. Alexander Van der Bellen államfő nagyon aggasztónak nevezte az akciót.
Bécs vagy Budapest? Ezúttal az új lakások árát hasonlítottuk össze Budapestet gyakran hasonlítjuk össze a szomszédos fővárossal Béccsel, sokszor példaként hozva az osztrák fővárost, ami a világ legélhetőbb városainak listáján rendre a dobogón szerepel. Ezúttal arra.....
Hatalmas összeget fektetne be a régió ingatlanpiacán az Allianz Mintegy 500 millió eurót fektetne be a következő két évben a régióban az Allianz Real Estate - írja a Bloomberg. A cég Varsó, Prága, Pozsony, Budapest és Bécs ingatanbefektetéseit vizsgálja,...
Ilyen a jövő kórháza Órák helyett néhány perc alatt elkészül a lelet Bécs új, high-tech csúcskórházában. A beteg kényelméről egy- és kétágyas, jól felszerelt szobák, illetve szállítórobotok gondoskodnak. ...
A szomszédban megmutatták, milyen most egy szuperkórház Elkészült Bécs legújabb kórháza, a a Krankenhaus Nord - Klinik Floridsdorf, amibe számos modern technológiát építettek be. Automatizált fűtés, hűtés, csőposta, szállítórobotok, digitális betegakták,.....
Elkészült Bécs új, high-tech csúcskórháza Teljesen digitalizálták, olyan, mint egy sci-fiben, de azért vannak benne fák és virágok is.