Minisztérium a társadalmilag kirekesztett közösségek számára?

A legerősebb szlovák ellenzéki párt önálló minisztérium létrehozását javasolja a szociálisan kirekesztett közösségek számára, mely szavatolná a rájuk vonatkozó törvények betartását, egyúttal megszüntetné a romaügyi biztos hivatalát. A Szabadság és Szolidaritás (SaS) elképzelései között szerepel az érdem szerinti jutalmazás elve és az ilyen csoporthoz tartozóknak nyújtott lehetőségek bővítése.

2017. november 14. 20:25

A cikk folytatása...


Kapcsolódó hírek
Egyre több kormány manipulálja a közösségi oldalakat egy felmérés szerint Hetedik éve csökken a szabadság az interneten, ami nagy fenyegetést jelent a demokráciára - adott hangot aggodalmának a Freedom House amerikai központú emberi jogi szervezet kedden.
Polt: az ügyészségnek nincs köze a Fideszhez "A legfőbb ügyész szerint véleménynyilvánítási szabadság van, véleménye mindenkinek lehet."
A tolmácsgép nem kért bocsánatot Talán már csak a fővárosi Szabadság téri szovjet hősi emlékmű idézte a szocialista „testvériség” négy évtizedét.
Horthy és Kádár két sétabotos öregúr, akik nem is olyan különbözőek Az AJTÓK című interaktív kiállítás a Szabadság téren elbizonytalanít abban, hogy csak a saját világnézetünk legitim.
Révész: Üldözési szabadság A lényeg itt az, hogy a tolvajt üldöző áldozat már nem azért üldöz, hogy veszélyektől óvja magát, hanem azért, hogy nagyobb eséllyel kapják el a tettest, és kapja vissza ő, amit elvettek tőle. Ez ped...
Szolidaritás a kárpátaljai magyarsággal A Magyar Diaszpóra Tanács aggodalmának ad hangot mindazon döntések miatt, amelyek csorbítják a Kárpát-medencei magyar közösségek jogát az anyanyelvi oktatáshoz. A testület VII. plenáris ülésén, csütör...

Extra szabadság jön a korkedvezményes nyugdíj helyett Hamarosan dönthetnek csomagról.
Klimaxos plakát a mamipornó kedvelőinek Újabb plakátot kapott A szabadság ötven árnyalata.
Gerillasálat kapott a gerillabéka a Szabadság téren Az ungvári művész Brekije szerencsére megvan még, sőt gondos kezek felkészítették a télre.
15 izgalmas infó a Fifty Shades mozikról Elindult a visszaszámlálás A szabadság ötven árnyalata premierjéig és a világ teljes 50 Shades lázban ég. Hoztunk neked néhány izgalmas infót, amitől csak még jobban fogod várnia a filmet!
Az új osztrák kormány csökkenteni fogja a migránsoknak nyújtott segélyek összegét Sebastian Kurz és Heinz-Christian Strache közös sajtótájékoztatót tartott pénteken. Az Osztrák Néppárt (ÖVP) és a Szabadság Párt (FPÖ) vezetője kijelentette, hogy megegyeztek több fontos kérdésben is....
A Szolidaritás vértanúja A lengyel kommunista állambiztonság utolsó híres áldozatát, a mártírhalált halt Jerzy Popiełuszko atyát november 3-án helyezték örök nyugalomra.