Bezárt a régi, épül az új Néprajzi Múzeum

Háromnapos fesztivállal és több mint kilencezer látogatóval búcsúzott közönségétől a Néprajzi Múzeum; a Kossuth téri épületben egy év alatt kell becsomagolni és szállításra előkészíteni a műtárgyakat. Közben elkészültek a Városligetben épülő új múzeum végleges tervei, rövidesen az építkezés is elkezdődhet a jelenleg parkolóként működő területen - mondta el az InfoRádióban Kemecsi Lajos, a Néprajzi Múzeum főigazgatója.

2017. december 7. 8:22

A cikk folytatása...


Kapcsolódó hírek
Búcsúzzon el Magyarország legszebb múzeumától - Bejártuk a pár nap múlva bezáró Néprajzi Múzeum épületét Pár nap múlva bezár a Néprajzi Múzeum, hogy pár év múlva Kúriaként nyíljon meg ismét. Elmesélünk róla pár titkot, és mutatunk pár csodálatos képet.
Miért ne lehetne a Bálnában az új Néprajzi Múzeum? Bardóczi Sándor tájépítész összerakta, ami összetartozik: ha eladó egy üresen álló, nehezen hasznosítható épület Budapesten, a kormány pedig egy ugyanakkorát akar építeni egy közparkba, miért nem tal...
Kósa Lajos még nem hallott a kormány 250 milliárdos Liget Projektjéről Legalább is erre lehet következtetni abból, hogy a miniszter szerint vidékre költözhet a Néprajzi Múzeum. Amelynek a kormány épp most épít új épületet a Városligetben. A kivitelező sem hallott még vá...
Már lehet pályázni a Néprajzi Múzeum főigazgatói posztjára, Balog mondja ki az utolsó szót Februártól lehet új vezetője a Néprajzi Múzeumnak, ami a Városligetbe költözik majd, ha meglesz az új épülete.
Bogyay Katalin: a nemzetközi kapcsolatok erősítésében hiszek A nemzetközi kapcsolatok erősítésében hiszek, mert bizalmat kell építenünk azokkal, akikkel együtt akarunk dolgozni és békét akarunk teremteni mondta Bogyay Katalin, Magyarország ENSZ-nagykövete hétf...
Folyamatosan csökken a munkanélküliség Magyarországon Folyamatosan csökken a munkanélküliség Magyarországon, és nő a foglalkoztatottak száma - mondta Tuzson Bence kormányzati kommunikációért felelős államtitkár a Kossuth Rádió vasárnap reggeli műsorában.

Orbán: Soros benevezett a kampányba A Soros-hálózat pártszerűen működik, és az a célja, hogy legyengítse azokat a kormányokat, amelyek ellenzik a bevándorlók kötelező betelepítését. Erről Orbán Viktor beszélt a Kossuth Rádióban. Hozzáte...
Adventi koncert Tokody Ilonával és János Áccsal Kossuth-díjas mesterművész népszerű operaáriákkal és a karácsonyi ünnepkör áhítatos hangulatát megteremtő egyházzenei alkotásokkal örvendezteti meg közönségét.
Időkapszulát találtak a pusztakamarási Sütő-házban Időkapszulát találtak Sütő András Herder- és Kossuth-díjas erdélyi magyar író pusztakamarási szülői házánál, az épület udvarának felújításakor.
Saját halottjának tekinti Vasadi Péter Kossuth-díjas írót, költőt az Emmi Saját halottjának tekinti az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) a pénteken 91 éves korában elhunyt Vasadi Péter Kossuth- és József Attila-díjas írót, költőt, a nemzet művészét.
Nincs mit szépíteni, egyszerűen ronda az ország karácsonyfája Ezt érdemeljük: a Kossuth téren felállított tököli fenyő ronda, barna, és hullanak a tűlevelei.
Romsics Ignác: néhol élet-halál harc a történelem Romsics Ignác történész egyedül vállalkozott arra, hogy megírja Magyarország történetét a kezdetektől egészen napjainkig. A kötet a napokban jelent meg a Kossuth Kiadó gondozásában. A szerző az InfoRá...