125 éves a panamázás fogalma, a korrupció szinonímája

1893. február 9-én ítélték el Párizsban Ferdinand de Lessepst és társait a Panama-csatorna megépítése körüli pénzügyi visszaélések miatt. A politikai botránnyá duzzadt per kapcsán született meg a korrupció és csalás szinonimája, a "panamázás" kifejezés.

2018. február 10. 19:06

A cikk folytatása...


Kapcsolódó hírek

Korábbi NB1-es játékos a végleges panamai keretben Teljesítményével meggyőzte a szövetségi kapitányt, aki számol vele a június 14-én kezdődő vb-n, melynek csoportkörében Belgium, Anglia és Tunézia lesz Panama ellenfele.

Friss hírek
Elsőfokú figyelmeztetést adtak ki a közelgő hőség miatt Hőség miatt adott ki elsőfokú figyelmeztetést szerdára az Országos Meteorológiai Szolgálat a fővárosra és néhány megyére.
Elkezdődött Szolnokon a Tiszavirág fesztivál Tiszavirág néven, a Tiszán júniusban zajló kérészrajzás apropóján, öt napon át tartó, kulturális-szabadidős programok sokaságát felvonultató fesztivál kezdődött kedden, Szolnok belvárosában.
Az EU-ban is nőtt az építőipari termelés Az előző hónapokban mért csökkenés után áprilisban már nőtt az építőipari termelés az Európai Unióban és az euróövezetben havi összevetésben - derült ki az uniós statisztikai hivatal (Eurostat) kedden kiadott jelentéséből.
Ennyi méhcsalád van Magyarországon A méhcsaládok száma Magyarországon (2000-2017)
Stabilan bővült a biztosítási és a pénztári piac Stabil növekedés jellemezte a magyarországi biztosítási és pénztári piacot az elmúlt évben, a hazai biztosítók tavaly 1000 milliárd forintot meghaladó díjbevételt értek el, ez történelmi csúcsot jelent a magyarországi piacon - mondta Nagy Koppány, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) igazgatója kedden Budapesten, a jegybank háttérbeszélgetésén.
Egyre több lakást építenek az Egyesült Államokban Májusban tizenegy éve a legnagyobb mértékben nőtt a megkezdett lakásépítések száma az Egyesült Államokban a washingtoni kereskedelmi minisztérium kedden kiadott kimutatása szerint.

Meryl Streep főszereplésével készül film a Panama-iratokból Gary Oldman és Antonio Banderas is felbukkanhat az offshore üzletek utáni nyomozás filmváltozatában.
Meryl Streep és Gary Oldman is szerepel Soderbergh új filmjében Sztárparádé lesz Steven Soderbergh Panama-iratokról szóló új filmjében osztotta meg értesülését a The Hollywood Reporter.

Top hírek:
10 évnyi fizetésből jön ki Pesteni egy lakás Ha átlagos fizetéssel és 50 négyzetméteres átlagos lakással számolunk. Nógrádban 3 év is elég.
325 forint is volt egy euró Elérte a forint az újabb lélektani határt, rövid ideig 325 forintot is elkértek egy euróért. Az árfolyam az után szakadt be, hogy az MNB közölte: őket az vezérli, hogy az inflációs célt tartsák, nem az árfolyamot. Egy jegybanki nyugtatás után azonban erősödni kezdett a forint.
Paneltűz Gazdagréten Négy ember, köztük egy gyermek is kórházba került.
Elárulta a McDonald's, mennyit keresett a magyar piacon Eredménye bő 60 százalékkal nőtt, negyedével emelte alkalmazottai számát egy év alatt.
Nagyot mentek tavaly a barkácsáruházak: milliárdokat tettek zsebre Nőtt az egész barkácspiac....
Betegek a méhek Pécs környékén, zárlatot rendeltek el Az érintett területekről tilos kivinni méheket.