125 éves a panamázás fogalma, a korrupció szinonímája

1893. február 9-én ítélték el Párizsban Ferdinand de Lessepst és társait a Panama-csatorna megépítése körüli pénzügyi visszaélések miatt. A politikai botránnyá duzzadt per kapcsán született meg a korrupció és csalás szinonimája, a "panamázás" kifejezés.

2018. február 10. 19:06

A cikk folytatása...Friss hírek
Ösztöndíj pályázat kiemelkedően teljesítő diálkhiteles hallgatóknak Az MFB Csoporthoz tartozó Diákhitel Központ harmadik alkalommal hirdeti meg Ösztöndíj Pályázatát minden olyan 45 év alatti, nappali tagozatos, aktív vagy passzív hallgatói jogviszonnyal rendelkező egyetemistának, főiskolásnak, aki hatályos Diákhitel szerződéssel rendelkezik. A jelentkezés feltétele többek között az is, hogy az adott hallgatónak legyen már legalább két lezárt féléve.
8500 szakemberre lesz szükség Paks II. építéséhez Mintegy 8500 szakemberre lesz szükség Paks II. építéséhez a kivitelezés csúcsidőszakában, ezért kiemelt feladat a gyors kapcsolatfelvétel és együttműködés kialakítása a cégekkel - mondta a paksi atomerőmű két új blokkjának megvalósításáért felelős tárca nélküli miniszter Kaposváron pénteken.
Utazási vásár Debrecenben Ötven standon száz kiállító mutatja be turisztikai ajánlatait péntektől vasárnapig a 28. debreceni utazási vásáron - jelentették be a szervezők a vásár megnyitóján.
Országszerte 44 átmeneti otthont újítanak fel Országszerte 44 átmeneti és rehabilitációs ellátást nyújtó szociális intézmény újul meg egy 3,8 milliárd forint keretösszegű pályázatnak köszönhetően - jelentette be Czibere Károly, az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára Csákváron, a Katolikus Szeretetszolgálat Szent Vince Családok Átmeneti Otthonában pénteken.
Eredménytelenül zárult a szavazás az olasz parlamentben Az első fordulóban pénteken eredménytelenül zárult a szavazás mind az olasz képviselőházban, mind a szenátusban, mivel a parlamenti választások két győztese, a jobbközép koalíciót vezető Liga és az Öt CsillagMozgalom (M5S) nem jutott megállapodásra egymással.
Április 16-án lesz a Waberer's közgyűlése Április 16-án 14:00 órakor tartja éves rendes közgyűlését a Waberer's, amire a Lurdy Konferencia- és Rendezvényközpont 1097 Budapest, Könyves Kálmán krt. 12-14., 1. emelet 4. termében kerül sor. A...

Beszünteti tevékenységét az offshore botrány főszereplője Bezár március végén az offshore-botrányt kirobbantó Panama-iratokról elhíresült panamai Mossack Fonseca ügyvédi iroda.

Top hírek:
Biztosra vehető, hogy csökken a magyarok családi pótléka Ausztriában Az EU nem fog közbelépni, jövőre már életbe is léphet az intézkedés.
Egyre kevesebb reklámot, egyre többször ismételnek a csatornák Folytatódik a korábban megfigyelt tendencia, miszerint egyre kevesebb reklámot, egyre többször ismételnek a csatornák - derül ki a médiatanács 2017 második félévében közzétett, új reklámszpotokról szóló vizsgálatából.
Kína visszavág Trumpnak, nyakunkon a kereskedelmi háború Nem sokat váratott magára a válasz.
Pénzzel tartozik Obama lányának Harvey Weinstein Egy korábbi gyakornoki munka kapcsán nem fizetett Weinstein Malia Obamának, de tartozik Robert De Nirónak, Quentin Tarantinónak és Jennifer Lawrence-nek is.
Önvezető autókra koncentrál a magyar kormány Az osztrák és a szlovén kormány is aláírta a közös fejlesztésekről szóló szándéknyilatkozatot.
Trump vétóval fenyegette meg a költségvetést Az elnök többek között azt nehezményezi, hogy nem foglalkozik a törvény a bevándorlók gyerekeinek nyújtott segítséggel.