Aszad erői segítik ki a kurdokat a törökök ellen

A kormányhadsereg két napon belül állásokat vesz fel Afrín környékén, a török határon.

2018. február 18. 20:42

A cikk folytatása...


Kapcsolódó hírek
Elfoglalta Afrínt a török haderő A Törökország támogatta Szabad Szíriai Hadsereg (SZSZH) nevű mérsékelt ellenzéki milícia vasárnap bevette az észak-szíriai Afrín városát - jelentette be Recep Tayyip Erdogan török elnök a nyugat-török...
Szövetségesek konfliktusa zajlik Szíriában 700 ezer ember szorult be a török csapatok által ostromlott észak-szíriai Afrin város körzetébe. Afrint a szíriai kurd milíciák foglalták el, és eddig már több százezren menekültek el onnan, de sokan ...
A távoli jövőbe vész a szíriai rendezés ügye A török hadsereg a következő napokban megkezdi az észak-szíriai Afrín városának ostromát, amelyet jelenleg a Népvédelmi Egységek (YPG) kurd milícia tart fennhatósága alatt.

Szír kormányerők a kurdok oldalán A török hadsereg a következő napokban megkezdi Afrin ostromát.
A török tüzérség visszavonulásra kényszerítette a szír kormánypárti erőket Beléptek a kurd felügyelet álló Afrín térségbe.
Török-kurd-szír gócpont formálódik Afrín körzetében "Nincs megállapodás. Csak azt kértük, hogy a szíriai hadsereg jöjjön ide, és védje meg a határt" - mondta Núri Mahmúd, az YPG szóvivője telefonon a Reuters hírügynökségnek.
Jelentős fordulat a szír-kurd-török konfliktusban? A szíriai kurd erők megállapodtak a kormánnyal, hogy a hadsereg beléphet Afrín térségébe, és segíthet szembeszállni a török invázióval - jelentette be vasárnap egy kurd illetékes.