Erősíti Bukarest a nemzetvédelmet

A hadsereg felszerelésének tízéves fejlesztési tervének értelmében Románia 9,8 milliárd euró értékben vásárol fegyvereket és katonai eszközöket.

2018. február 21. 14:24

A cikk folytatása...


Kapcsolódó hírek
Románia: növekvő migrációs nyomás Temesvár amolyan gyűjtő- és elosztószerepet tölt be a hálózaton belül, ahol megérkezés után szétosztják, Magyarországra tartó járművekbe helyezik el a migránsokat.
A család fogalmáról voksolhat Románia A Koalíció a családért nevű ernyőszervezet a szükséges félmillió helyett több mint hárommillió támogató aláírást gyűjtött össze.
RMDSZ: Románia száz év alatt sem tudta áttörni a Kárpátokat Kelemen Hunor szerint Románia száz év alatt sem tudta áttörni Kárpátokat, nem tudta Erdélyt autópályákkal összekötni a többi román tartománnyal.
Megtalálták Románia legpocsékabb városát A legélhetőbb városok első négy helyét erdélyi városok foglalják el az ingatlanportál felmérésén.
Magyar vállalkozások nagy kalandjai Romániában A Kárpátokat is érdemes átlépni azoknak a magyar kis- és középvállalatoknak, amelyek sikerrel pályáznak az elmúlt években dinamikusan fejlődő Románia piacán.
A fost închis ziarul orădean Reggeli Újság A fost închis ziarul orădean Reggeli Újság, singurul ziar de limbă maghiară din România înfiinţat şi susţinut timp de aproape 14 ani de investitori români.

Románia szerint Székelyföld képzeletbeli régió Románia nekiment az Európa Tanácsnak (ET), miután a szervezet jelentésében azt írta, hogy Bukarestnek javítania kell a nemzeti kisebbségek jogainak védelmén.
Romániában ezrek tüntetnek a kormány ellen A kormányon lévő Szociáldemokrata Párt (PSD) ellen rendeztek újabb tüntetéseket vasárnap este Bukarestben és Románia számos nagyvárosában interneten szerveződő ellenzéki csoportosulások, miután a...
Románia növelné hozzájárulását az EU költségvetéséhez Románia nyitott arra, hogy növelje hozzájárulását az Európai Unió költségvetéséhez - jelentette ki Klaus Iohannis román elnök pénteken Brüsszelben.
Romániában rendezésre vár a magyarkérdés Az RMDSZ vezetője szerint Románia a mintaország képét közvetíti kifelé, ettől hangos a bukaresti diplomácia, de a tények mást mutatnak, s ez most már egyértelmű Európában is.
Juncker nem aggódik Románia miatt Több uniós országban is problémát jelent a jogállamisági elvek szigorú alkalmazása, a romániai helyzet azonban nem ad okot különösebb aggodalomra jelentette ki Jean-Claude Juncker, az Európai Bizotts...
Románia nem tekinthető modellértékű országnak Kelemen Hunor szerint az Európa Tanács kisebbségvédelmi keretegyezményének alkalmazását vizsgáló szakértői testület legújabb jelentése is azt tükrözi, hogy Románia nem tekinthető modellértékű orsz...