Nőtt a román külkereskedelmi mérleg hiánya

Januárban a román külkereskedelmi mérleg hiánya elérte a 775 millió eurót, ami csaknem 170 millió euróval nagyobb a tavalyi év első hónapjában mért értékhez képest - közölte hétfőn a román országos statisztikai intézet.

2018. március 13. 1:00

A cikk folytatása...Friss hírek
Mától bünteti keményen Európa az amerikai motorokat és whiskey-ket Meg még egy sor, az USA-ból származó árut. Hatályba léptek az amerikai termékekre kivetett védővámok.
Új front nyílik Trump háborújában Amerika újabb szövetségest talált Már az amerikai liberális média szerint is hatalmas hiba volt, hogy Kínát felvették a Kereskedelmi Világszervezetbe. London csatlakozott az amerikai és ausztrál kurzushoz, amely megakadályozza nemzetbiztonságilag érzékeny cégek eladását Pekingnek.
Felfüggesztették a Richter nagykereskedelmi tevékenységét Romániában A román felügyelet (HAMMD) tegnapi hatállyal felfüggesztette a Richter nagykereskedlemi tevékenységét (Pharmafarm) Romániában a jó értékesítési gyakorlat (GDP= Good Distribution Practice) megsértése miatt.
100 évente kiszárad, most mégis érdemes ennél a magyar tónál nyaralót vennie A Balaton után mindig is a Velencei-tó számított az egyik legkedveltebb magyar üdülési célpontnak, mely elsősorban Budapesthez való közelségének köszönhető, így akár lakhatási szándékkal is megfontolandó az ingatlanvásárlás.
Egymillióhoz közelít a külföldre vándorolt magyarok száma Bár 2016-ban csökkent kicsit az üteme, továbbra is folyamatos az elvándorlás Magyarországról derül ki az OECD adatait idéző Portfolio cikkéből.
Mindjárt lejár egy fontos NAV-határidő: mi van, ha valaki későn kapcsol? Július elsejétől már az adóhatóság is látja az étel- és italautomaták forgalmát.

Top hírek:
Megvan, hogy a következő félévben mennyire adósodnak el a diákok A Diákhitel Központ közzétette a diákhitel kamatát.
Több mint 4 millióan haltak meg a légszennyezettség miatt 2016-ban 2016-ban a világ városi lakosságának 91 százaléka szívott olyan levegőt, amely nem felelt meg az Egészségügyi Világszervezet (WHO) szállópor-határértékére vonatkozó levegőminőségi irányelveinek.
Mi lesz most: hiánycikk lehet a sör a vb idején Angliában Ammóniahiány van, ez okozza a szén-dioxid-hiányt egyébként Európa több országában.
Még mindig érdemes lehet beszállni a lakáspiacra Az utóbbi évek jelentős áremelkedése ellenére sem érte még el tetőpontját a hazai ingatlanpiac: a következő években - ha lassabban is - de tovább drágulhatnak az eladó lakások, állítják a Raiffeisen Bank elemzői.
Opec-találkozó: A józan ész győzelme várható Az Opec-miniszterek mostani bécsi találkozójáról sokan úgy beszélnek, mint amely a legkeményebb vitákat hozhatja a 2011-es találkozó óta. Akkor Szaúd-Arábia próbálta elérni az Opec termelésének növelését, hogy megállítsa a meredeken növekvő árakat, de indítványát Venezuela és Irán megvétózta. Szaúd-Arábia végül figyelmen kívül hagyta az ellenszavazatokat, és napi 1,6 millió hordóval növelte a termelést.
Kihelyezik-e a boltok a Vásárlók Könyvét, úgy ahogy kell? A FEOSZ annak járt utána, hogy eleget tesznek-e a boltok a Vásárlók Könyve kihelyezésére vonatkozó követelményeknek.