Balhé van Macedónia új neve miatt

Kedden még úgy volt, Görögország és Macedónia végre megállapodott, hogy Észak-Macedónia lesz a délszláv ország új neve. Azóta viszont a macedón államfő jelezte, hogy nem írja alá az egyezséget, a görögök pedig bizalmatlansági indítványt kezdeményeztek a miniszterelnökkel szemben.

2018. június 13. 19:09

A cikk folytatása...


Kapcsolódó hírek

A macedón baloldal mindenre képes, hogy az ország feladja a nemzeti identitását Másfél héttel a Macedónia nevéről szóló jogilag érvénytelen népszavazás után alkotmánymódosítást kezdeményezett a baloldali szkopjei kormány. Ha és amennyiben kétharmadot kap a törvényhozástól a javas...

Juncker nem sok jóval kecsegteti a nyugat-balkáni országokat Az Európai Bizottság elnöke szerint 2025 előtt nem valószínű Bosznia, Albánia, Szerbia, Macedónia, Montenegró és Koszovó csatlakozása az EU-hoz.
Nem döntött Macedónia A macedónoknak arra a kérdésre kellett válaszolniuk, hogy támogatják-e Macedónia EU- és NATO-tagságát azáltal, hogy elfogadják a Macedónia és Görögország között megkötött egyezményt.
Eredménytelen lett a népszavazás Macedónia nevének megváltoztatásáról Hiába szavazott 91 százalék az Észak-Macedónia névre, csak a választók 35 százaléka ment el.
Vasárnap fordulóponthoz érkezik Macedónia történelme Népszavazáson dől el, lehet-e új neve az országnak. Ha igen, indulhat a NATO- és EU-csatlakozási folyamat is. Az EU-ban egy kormány van, amelyik ellenzi ezt: Orbáné.
Legutóbb huszonhét éve volt akkora tétje népszavazásnak Macedóniában Legutóbb huszonhét éve volt akkora tétje népszavazásnak Macedóniában, mint most, hiszen 1991-ben a macedónok arról határoztak, hogy függetlenné váljanak-e Jugoszláviától, vasárnap pedig azért járulnak...

A macedón elnök nem vesz részt a népszavazáson Nem vesz részt a Macedónia nevének megváltoztatására rendezett népszavazáson szeptember 30-án Gjorge Ivanov államfő.
Az Európai Unió ajtaja nyitva áll Macedónia előtt Az Európai Unió ajtaja nyitva áll Macedónia előtt, a kulcs pedig a macedón állampolgárok kezében van - hangsúlyozta Federica Mogherini, az EU kül- és biztonságpolitikai főképviselője csütörtökön Szkop...
Macedón kormányfő: történelmi jelentőségű lesz a népszavazás A Macedónia nevéről szóló, Görögországgal történt megállapodást követően szeptember 30-ra kitűzött népszavazás az ország függetlenségének második kinyilvánítása lesz jelentette ki Zoran Zaev macedón ...
Finnország megcsinálja azt, amiről a magyar futball álmodott Néhány nappal a Görögország elleni balszerencsés vereség után (0-1), őrült meccsen ikszeltünk Észtországgal (3-3) a Nemzetek Ligája C-osztály, 2.
Tallinnban a versenyben maradás a tét a magyar fociválogatottnak Baráth Botond az észtek ellen debütál. A másik meccsen: Finnország-Görögország 0-0.
Megint a Balkánon feszült egymásnak a Nyugat és Oroszország - ki nyert? Macedónia egy régóta húzódó névvitát zárna le Görögországgal, hogy bejuthasson a NATO-ba és az EU-ba - csakhogy az oroszok ezt nem nézik tétlenül, magyar támogatással sikeresen kisiklatták az erről sz...