Balhé van Macedónia új neve miatt

Kedden még úgy volt, Görögország és Macedónia végre megállapodott, hogy Észak-Macedónia lesz a délszláv ország új neve. Azóta viszont a macedón államfő jelezte, hogy nem írja alá az egyezséget, a görögök pedig bizalmatlansági indítványt kezdeményeztek a miniszterelnökkel szemben.

2018. június 13. 19:09

A cikk folytatása...


Kapcsolódó hírek

Több tízezren tüntettek a macedón kormány ellen A probléma gyökere Macedónia és a görög Makedónia tartomány közötti névvita.

Soros bosszúja Macedóniában Korrupciós ügyekre hivatkozva két év börtönre ítélték a napokban Macedónia korábbi jobboldali miniszterelnökét. A migrációt erősen ellenző politikust egy nemzetközi nyomásra felállított ügyészség prób...
Ez lesz Macedónia új neve Korábban a Felső-Macedónia, Valdar Macedónia és az Illés-napi Macedónia változat merült fel, most itt a végleges névváltozat.
Közel a megegyezés Macedónia hivatalos nevéről, de vajon mi lesz a befutó? Előtagot kaphat Macedónia hivatalos neve - felső-, északi-, esetleg Illés-napi, vagy Vardar - hamarosan megtudjuk.
Akadályokba ütközik a macedón vita lezárása Macedónia és Görögország az elmúlt huszonhét évben talán most került a legközelebb ahhoz, hogy megoldást találjon a kettejük között fennálló névvitára.

Egészen furcsa új neve lesz egy országnak Nagyon régóta húzódik már Macedónia neve körül a vita, de most úgy tűnik, hogy kicsit közelebb járunk a megoldáshoz, a görög és a macedón államfő találkozójának egyenes következményeként végre új neve...
Lehet, megoldást találtak a görög-macedón névvitára Ha sikerül megegyezni, megkezdődhet Macedónia euroatlanti integrációja.
Műanyagra váltja a papírpénzt Macedónia Műanyag bankjegyeket vezet be a papírpénz helyett Macedónia, keddtől kezdik használni a 10 és 50 dénáros polimer bankjegyeket
Új nevével közeledhet Macedónia az Európai Unióhoz Az ellenzéknek viszont még lesz egy-két szava ehhez.
Pár óra alatt több mint ezer migráns érkezett Olaszországba Olaszország és Görögország mellett Spanyolország is a migránsok célpontja lett..
A milliárdosok egy évtizede: Vietnam jött fel, Görögország és Venezuela bukott A leggazdagabbak egyre vagyonosabbak lesznek. A leginkább Ázsiában, a legkevésbé éppen Európában.