Elkészült a kihalt emlősöket is összegző első világtérkép

A térkép csaknem hatezer fajt ölel fel.

2018. augusztus 10. 16:53

A cikk folytatása...Friss hírek
Megelőzheti a halálos baleseteket a Samsung új fejhallgatója A Samsung új startup cége, az Innomdle Lab készítette el azt a fejhallgatót, ami egyszerre képes az aktív zajszűrésre és arra, hogy hallhatóvá tegye a külső hangokat.
Látványos újdonság jön a Facebookra, most már biztosan nem felejti el a fontos évfordulókat A Facebook megvariálja az Életesemények nevű funkciót, így hamarosan fotókat, videókat is csatolhatunk majd hozzájuk. De nem ez lesz az egyetlen változás.
Olyan grafikus erőt pakol az Intel a 2019-es processzorokba, hogy nem lesz szükség plusz videokártyára Az Intel ígérete szerint a processzorokba integrált grafikus chip számítási kapacitása 2019-ben átlépi az 1 teraflopot.
Visszavágnak Amerikának: büntetik azt a munkavállalót, aki iPhone-t vásárol Amellett, hogy egy bírósági döntés után ideiglenesen megtiltották több iPhone-modell importját és forgalmazását Kínában, egyes vállalatok maguk is egyfajta iPhone-embargót vezettek be.
Lesz miből válogatni 2019-ben: ezek a telefongyártók csinálnak jövőre összehajtható mobilt Legutóbb egy kínai telefongyártó is csatlakozott azon cégekhez, akiktől hamarosan összehajtható telefon érkezhet. A sor már igen hosszú.
Forradalmi megoldással állt elő az Intel, amivel képesek leküzdeni a fizikát Az Intel szerdán bejelentette a világ első olyan technológiáját, ami lehetővé teszi, hogy 3D-s processzorokat gyártsanak.

Top hírek:
Rekordsebességgel melegszik az Északi-sarkvidék Kétszer olyan gyors a felmelegedés az Arktiszon, mint a Föld más részén.
Ez pipa: megoldódni látszik, hogyan fognak lélegezni a Marsra utazó űrhajósok Mikroalgák cirkulálhatják a levegőt az űrhajók fedélzetén: az Európai Űrügynökség (ESA) megbízásából a Ruag Space svájci vállalkozás készíti el a mikroalgákkal működő levegőcirkuláló rendszer prototípusát.
A NASA is "besegít", hogy megtalálják Tony Starkot A világ egyik legismertebb szervezete, a NASA sem tétlenkedik, ha egy szuperhős élete forog kockán.
Egy új teszt 10 perc alatt, 90%-os pontossággal kimutatja, ha valaki rákos Tízperces rákteszt fejlesztésén dolgoznak ausztrál kutatók: az új vizsgálat 90 százalékos bizonyossággal lesz képes észlelni a fejlődő kórt a páciens vérében.
Jól van ez így? Akkor is megjegyez minket a Google, ha kijelentkezünk A DuckDuckGo nevű keresőmotor szakemberek a nyár közepén végeztek egy kísérletet, hogy megnézzék, a Google mennyire tartja véleménybuborékban a felhasználókat. A nemrég publikált tanulmányuk szerint sokkal jobban, mint azt eddig gondolták.
Rossz hír jött az Antarktiszról: az eddig stabil pontokon is olvadni kezdett a jég Először észlelték jelentős mértékű olvadás jeleit az eddig stabilnak vélt kelet-antarktiszi gleccserek egy részénél közölte az amerikai űrkutatási hivatal (NASA).