Görögországot ismét kezdik ellepni a bevándorlók

Az unió határvédelmi ügynöksége, a Frontex legfrissebb jelentésében arra figyelmeztet, hogy a Törökország és Görögország között húzódó szárazföldi határon az év első hét hónapjában a háromnegyedével emelkedett az illegális határátlépések száma az előző év azonos időszakához képest, az említett határszakaszon mintegy 29 500-an kíséreltek meg bejutni az unió területére.

2018. augusztus 14. 15:49

A cikk folytatása...


Kapcsolódó hírek

A meggyilkolt szaúdi újságíró utolsó szava: megfulladok Törökország folytatja a kiszivárogtatást, egyre durvább részletekre derül fény.

Törökország elküldte a Dzsamál Hasogdzsi halálával kapcsolatos felvételeit a nyugati országoknak és Szaúd-Arábiának Kapott belőle az Egyesült Államok, Németország és más országok is. Közben egy török lap már arról ír, hogy az újságíró maradványait egyszerűen ledobták a csatornába.
Már a papokon is spórol Görögország Tízezer papot és egyházi alkalmazottat távolítanak el a közalkalmazotti fizetési listáról Görögországban.
Erdogan védi az offshore ciprusi gázmezőket Ankara nem fogja megengedni, hogy külföldi olaj- és gáztársaságok kutassanak földgáz után a Törökország és Észak-Ciprus közötti vizeken, a kelet-mediterrán térségben jelentette ki Erdogan.
Washington eltörölte török kormánytagok elleni szankciókat Törökország október közepén, több mint két év után szabadon engedte Andrew Brunson tiszteletest.
Komolyan fejleszti haderejét Törökország Törökország saját, nagy hatótávolságú légvédelmi rakétarendszer kifejlesztésébe kezdett. Oroszországtól korábban is sok légvédelmi rakétát vásároltak, az USA-tól pedig vadászbombázókat vennének.

Athén megint a német jóvátételt forszírozza Görögország náci megszállás alatti szétrombolása a felelős nagyrészt azért, hogy a balkáni ország csak megkésve tudott hozzálátni a modern állam felépítéséhez állítják ismételten Athénban, amikor úju...
A demilitarizált övezetek hosszú távon fenntarthatatlanok Gyarmati István biztonságpolitikai szakértő szerint a Törökország és Oroszország szeptemberi megállapodása alapján demilitarizált övezetté nyilvánított szíriai Idlib tartomány mint fegyverszüneti ...
Erős földrengés rázta meg Görögország nyugati részét Zákinthosz szigetén több helyről is áramkimaradásról jelentettek.
Nem akar csatlakozni az Irán elleni szankciókhoz Törökország Mert nem BT-határozat, hívja fel a figyelmet Ankara.
Törökország immár hivatalosan is szándékos, eltervezett gyilkossággal gyanúsítja a szaúdiakat Nagy várakozás előzte meg Erdogan elnök előre beharangozott parlamenti felszólalását, de semmi újat nem tudtunk meg belőle Dzsamál Hasogdzsi megöléséről. De azért az se kis fejlemény, hogy immár a tör...
Hivatalos: Észak-Macedónia lett Macedónia Megszavazta a macedón parlament az ország új nevét, ezután Görögország sem fogja blokkolni a macedónok NATO-és EU-csatlakozását.