Görögországot ismét kezdik ellepni a bevándorlók

Az unió határvédelmi ügynöksége, a Frontex legfrissebb jelentésében arra figyelmeztet, hogy a Törökország és Görögország között húzódó szárazföldi határon az év első hét hónapjában a háromnegyedével emelkedett az illegális határátlépések száma az előző év azonos időszakához képest, az említett határszakaszon mintegy 29 500-an kíséreltek meg bejutni az unió területére.

2018. augusztus 14. 15:49

A cikk folytatása...


Kapcsolódó hírek

Orbán: semmi szükség arra, hogy más védje helyettünk a magyar határt Semmi szükség arra, hogy a Frontex védje meg helyettünk a magyar határt, nem beszélve a szuverenitás elvi kérdéseiről - jelentette ki a miniszterelnök.

Pellegrini: a Frontex ne helyettesítsen, hanem kiegészítsen A Frontexnek kiegészítő megoldásként kellene működnie, nem pedig olyanként, amely helyettesíti a független határőrségeket és a tagállamok ilyen egységeit.
Olasz kormányfő: módosítani kell a Frontex és más európai műveletek szabályait A Frontex európai határ- és partvédelmi ügynökség megerősítését szorgalmazta Giuseppe Conte olasz kormányfő kedden Rómában, a Sebastian Kurz osztrák kancellárral folytatott tárgyalása után.
Ütközőövezetet hoz létre Törökország és Oroszország Szíriában Putyin és Erdogan Szocsiban tárgyalt, a kormánycsapatokat a Damaszkusz ellen harcolóktól elválasztó területről.
Kurz megint szembement Orbánnal Míg Orbán az EU "zsoldosaitól" félti a magyar határokat, Kurz és Merkel egyetértett a Frontex megerősítésében.
A nagyhatalmi érdekek ütközése miatt kritikus ponthoz ért a szíriai polgárháború Ismét összekavarhatja a szíriai lapokat az utolsó lázadó tartomány ellen készülődő offenzíva. Törökország leválhat az orosziráni tengelyről, az USA nagyobb szerepet vállalhat a konfliktusban.

Politikai gumicsont az Európai Bizottság határvédelmi javaslata Újabb ötlettel állt elő az Európai Bizottság a migrációval kapcsolatban. A javaslat megerősítené az Európai Határ- és Parti Őrségét (Frontex), sőt bővítenék jogköreit.
Megadta magát Törökország - Brutális kamatemelésről döntött a jegybank A jelenlegi 17,75%-ról 24%-ra emelte az irányadó rátát a török jegybank. A líra egy perc alatt 5%-os erősödéssel reagált a döntésre. A lépés nagy meglepetést okozott, a piaci szereplők többsége...
Törökország több hadianyagot küld Szíriába Ankara az ellenálló szövetségeseit akarja segíteni Idlíb tartományban.
Nemzetek Ligája: Magyarország-Görögország 2-1 Marco Rossi második mérkőzésén vezeti a magyar csapatot.
Brüsszel szigorítaná a kitoloncolási szabályokat A Die Welt által közölt még nem nyilvános javaslat szerint a Frontex létszámát 1500-ról 10 ezerre, költségvetését pedig csaknem háromszorosára növelnék.
Gigaüzletet kötöttek a németek Erdogannal Német cégekből álló konzorcium építhet gyorsvasúti hálózatot Törökországban. Német finanszírozással és know-how-val nagysebességű vasúti hálózatot épít Törökország, tudta meg a Der Spiegel. A...