Sargentini-jelentés: A Néppárt nem ad utasítást a szavazáshoz, de Weber megszavazza

Nem függesztették fel a Fidesz európai néppárti tagságát, a szerdai szavazáshoz pedig nem adnak utasítást, de Manfred Weber maga igennel fog szavazni a jelentésre.

2018. szeptember 11. 20:49

A cikk folytatása...


Kapcsolódó hírek

Szakított Orbánnal, hogy Európa első embere legyen Manfred Weber az Európai Bizottság elnöke szeretne lenni. Jelölését a baloldal részben az Orbánhoz fűződő jó viszonya miatt nem fogadta lelkesedéssel. Nem esélytelen a posztra, de hosszú út vár még rá...

Az Európai Bizottság vezetői posztjának várományosa szerint Trump és Putyin is gyengíteni akarja az EU-t Orbán Viktor pedig nem mutat kompromisszumkészséget - nyilatkozta Manfred Weber.
Merkel csúcsjelöltje, aki kiállt Orbán mögül Gyökeresen megváltozott Manfred Weber véleménye a magyar kormányfőről, amint kiderült, hogy az Európai Bizottsági elnöki posztjára pályázik.
Hír: Orbánt kizárták a komolyan vehető európai politikusok közül Mindennap új fejezetéhez érkezik az Európai Néppárt belső vitája Orbán Viktor és a Fidesz miatt. Magyarország szempontjából azonban nem az a legfontosabb, hogy az Európa-ellenes szélsőjobbra sodródot...
Rogán: Orbán távollétében javasolta a Fidesz kizárását a Néppártból Jean-Claude Juncker A Néppárt vezetői elutasították a javaslatot. Jean-Claude Juncker stábja és az Európai Néppárt vezetése egyelőre nem reagált.
Nem zárja ki a Fideszt a Néppárt a hetes cikk szerinti eljárás végéig Az elnök Joseph Daul nyilatkozott Salzburgban a frakció zártkörű ülése előtt.

Weber: Meg kell mutatnunk, hogy nyitottak vagyunk a migránsok felé A német politikus a Financial Timesnak azt mondta, a keresztényi értékek, amelyeket ő képvisel, közelebb állnak a Ferenc pápai felfogáshoz, mint az orbánihoz.
Macron hetek óta gőzerővel kampányol Magyarország ellen A francia elnök politikájával az Európai Néppárt szétszakításán dolgozik szakértők szerint.
Weber: Európa politikusainak szembe kell nézniük Orbánnal A néppárti politikus kifogásolta, hogy európai vezetők nyilvánosan bírálják Orbánt, ugyanakkor nem vitatják meg egymással érveiket.
Volt bécsi nagykövet: folytatódik az együttműködés a Fidesz és az Osztrák Néppárt között Sebastian Kurz osztrák kancellár dilemma elé került a Sargentini-jelentésről szóló európai parlamenti (EP) szavazás ügyében, pártja, az Osztrák Néppárt (ÖVP) EP-képviselői pedig éltek szabad mandátumu...
Szájer József: a valódi kommunisták fedésben takargatják érzelmeiket A Fidesz EP képviselője, az Európai Néppárt alelnöke az Európai Néppárton belüli harcok kulisszái mögé is betekintést nyújtott a Hír TV újraindult, Péntek 9 című műsorában.
Dömötör Csaba: A nyomás ellenére is érvényesíti akaratát a kormány Nem célravezető az, hogy az Európai Néppárt olyan ügyekben működik együtt a liberális pártokkal az Európai Parlamentben, amelyek hosszú évekre meghatározzák Európa sorsát.