Kétharmados többséggel szavazta meg az EP a Sargentini-jelentést - Élőben Strasbourgból

Megszavazta a magyar jogállamisági helyzetről szóló különjelentést az Európai Parlament, a plenáris ülésen 448 igen szavazattal, 197 ellenében, 48 tartózkodás mellett fogadták el a képviselők a dokumentumot. Vagyis kétharmados többséggel, tehát elindulhat a 7. cikk szerinti eljárás a magyar jogállamiság helyzete miatt.

2018. szeptember 12. 9:04

A cikk folytatása...


Kapcsolódó hírek

Takács Szabolcs: folytatódik a politikai boszorkányüldözés Az államtitkár emlékeztetett, a Sargentini-jelentés 68 vádpontja közül csak egy igaz: Magyarország nem támogatja az illegális migrációt.

Százharminc oldalban cáfolja a kormány a Sargentini-jelentést A magyar kormány továbbra sem enged bevándorláspolitikájából.
A tőzsdespekuláns lobbija segíti Judith Sargentinit Az uniós külügyminiszterek tanácsülésén sürgette a Magyarországgal szembeni szankciók előkészítést Judith Sargentini. Szakértők szerint a találkozó jogellenes volt.
'Tovább támadják Magyarországot' Az európai parlamenti választási kampány része, hogy Judith Sargentini az Unió Általános Ügyek Tanácsa előtt is beszámolhat alaptalan vádjairól Magyarországot illetően. Erről a Fidesz európai parlamen...
Érvénytelennek tartja a Sargentini-jelentést, de azért vitázik róla a kormány A magyar kormány továbbra is érvénytelennek tartja a Sargentini-jelentésről szóló európai parlamenti döntést, de ettől függetlenül részt vesz az Általános Ügyek Tanácsában a hetedik cikkely szerint i...
Deutsch Tamás: Manfred Weber fogja megkapni a szavazatok többségét Bár Weber megszavazta a Sargentini-jelentést, de az általa megfogalmazott kereszténydemokrata programot nyugodt szívvel tudjuk támogatni mondta a Fidesz EP-képviselője.

Szijjártó Péter: Az ENSZ globális migrációs csomagja Európa elárulása Ausztria is érvénytelennek tekinti a Soros-Sargentini jelentést.
Nem is vizsgálta az ügyészség, hogy hazaárulók-e a magukat feljelentő DK-sok Az ügyészség a DK-sok feljelentését és panaszát is elutasította, mert az EP-képviselők amúgy nem vonhatók felelősségre a Sargentini-jelentésre leadott szavazatuk miatt.
Papírja van a DK-soknak, hogy nem hazaárulók Az ügyészség szerint nem hazaárulók, amiért megszavazták a Sargentini-jelentést.
Soltész Miklós: A magyar egyházügyi törvény liberálisnak mondható A 2011-es egyházügyi törvényt is kifogásolta a Sargentini-jelentés. A kormány egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkárát kérdezte Földi-Kovács Andrea a Hír TV-ben.
Magyar munkavállalókat rövidítene meg az Orbán-kormányt is támogató osztrák párt Na de pont ők védték meg Orbánt a Sargentini-jelentésnél. A magyar kormány most hallgat, mint a sír.
Hajmeresztő, ami a hetes cikk szerinti eljárás kapcsán zajlik Az Európai Parlamentben elfogadott Sargentini-jelentés szabályszerűségét többen is kritizálták.