Makett hajókkal is felvonulnak a tóra kényszerült haditengerészettel

A hágai Nemzetközi Bíróság egy több mint száz évre visszanyúló konfliktusban hozott ítéletet. Bolívia négyszáz kilométernyi tengerpartot bukott Chilével szemben, nemzeti ünnepükön hangszóróból hallgatják a sirályok hangját.

2018. október 6. 10:29

A cikk folytatása...


Kapcsolódó hírek

Az Audi dobogós célokkal áll rajthoz Santiagoban Az ABB FIA Formula E bajnokság Dél-Amerika felé veszi az irányt: január 26-án szombaton megkezdődik a tisztán elektromos autókkal felálló versenysorozat harmadik fordulója Santiago de Chile pályáján, ...

Erős földrengés volt Chile partjainál Ketten meghaltak.

Friss hírek
A Köpcös vagyonából húzná fel a határfalat Ted Cruz A texasi szenátor az elítélt "El Chapo" Guzmán több milliárdosra tehető pénzét forgatná be, ehhez a drogbárónak is van pár szava.
Küszöbön az Iszlám Állam teljes veresége Bekerítették az Iszlám Állam utolsó területét Szíriában, és már csak napok kérdése, hogy végleg felszámolják a dzsihádista mozgalom fészkét.
Rászakadt a bálozókra a kultúrház mennyezete Tiszacsernyőben A Felvidéken történt balesetben öten sérültek meg.
Az első arab védelmi miniszternő a libanoni kormányban Az új bejrúti kormányban négy nő is helyet kapott, egyikük a védelmi tárca élén.
Ázsiában építi kapcsolatait a szaúdi trónörökös Ázsiában igyekszik mélyíteni országa gazdasági és diplomáciai kapcsolatait Mohamed bin Szalmán szaúdi trónörökös, aki vasárnap Pakisztánba érkezett, majd Indiába és Kínába utazik tovább. Az út malajziai és indonéziai állomásait törölték.
"Tisztelettel, Vlagyimir Putyin"- az orosz elnök nevében küldözgetnek bombafenyegetéseket Folytatódott a hétvégén a hamis bombariadók sorozata Moszkvában és Szentpéterváron. A fővárosában vasárnap két bevásárlóközpontot, Szentpéterváron pedig a Mariinszkij színházat kellett kiüríteni, de robbanószerkezetet nem találtak.

Férfi kézi-vb: A norvégokra eddig nincs ellenszer Több mint a dupláját szerezték Chile góljainak.
Chile okozta a nap meglepetését a kézi-vb-n Az osztrákokat verték, ezzel már két csoportkörös győzelmük van a vb-k történetében.
Kézi-vb: Chile csak négy gólra volt képes egy félidő alatt A vb nyitómeccsén 23 gólos különbséggel nyertek a dánok, a németek is jól kezdtek.

Top hírek:
Mészárlás Nigériában, tucatnyi halott Legalább tizenegy ember életét vesztette feltételezett iszlamisták öngyilkos merényletében, amelyet az északkelet-nigériai Kushari település egyik mecsetjében követtek el szombaton - közölte Borno állam rendőrfőnöke.
Utópiának tűnik, hogy bárki is megállítsa a Facebook pénzcsináló adatporszívóját Zuckerbergéknek az információkkal egy céljuk van, a profitmaximalizálás, az összekapcsolt világ magasztos szóvirága csak ezt leplezi.
Terroristák szélnek eresztésével zsarolja Európát Trump Donald Trump amerikai elnök szombaton Twitter-üzenetben sürgette az Egyesült Államok európai szövetségeseit, hogy az Iszlám Állam terrorszervezet Szíriában elfogott, több mint nyolcszáz külföldi harcosát "fogadják vissza", és állítsák bíróság elé.
Kiderült, hogy miért tiltották le a Bayern meccsének közvetítését Iránban Az iráni állami televízió azért tiltotta le a bajor sztárcsapat és az Augsburg pénteki összecsapásának közvetítését, mert a meccsen női bíró fújta a sípot.
Antiszemita támadás ért egy sárga mellényeseket támogató francia filozófust Előzőleg bírálta a vezetőiket, szombaton rendőröknek kellett megvédeniük.
Weber Orbánról: Nincs kivételezés Az Európai Néppárt (EPP) az Európai Bizottság élére tartó csúcsjelöltjét a müncheni biztonságpolitikai konferencián faggatták.