Az eldobható műanyagcsomagolás-szennyezés legnagyobb részét a Coca-Cola, a PepsiCo és a Nestlé szolgáltatja egy friss nemzetközi felmérés szerint

A Coca-Cola, a PepsiCo, a Nestlé és a Danone termékei tették ki a Break Free From Plastic-mozgalom által 42 országban szervezett 239 szemétszedő akció során összeszedett szemét legnagyobb részét, áll a Greenpeace Magyarország közleményében. A legszennyezőbbnek a Coca-Cola bizonyult közülük. Világszerte összesen több ezer márkához köthetően több mint 187 ezer itthon közel 3 ezer darab, vizeket és óceánokat szennyező, egyszer használatos csomagolást válogattak szét az aktivisták.

2018. október 9. 12:57

A cikk folytatása...


Kapcsolódó hírek

Újra nekimentek a Coca-Cola karácsonyi kamionjainak Elindult a cég hagyományos túrája a briteknél, aminek nem mindenki örül.

Feldolgozta a Coca-Cola reklámját az Aldi Kevin, a répa vezeti a teherautót, de hirtelen bajba kerül. 
Családok tízezreit támogatják Sikeres volt a Nestlé és a Tesco közös jótékonysági akciója.
50 éve jött Magyarországra a Coca-Cola Idén fél évszázada, hogy beindult a hazai gyártás.
Ötven éve érkezett Magyarországra a Coca-Cola Ötven éve kezdődött meg a Coca-Cola magyarországi gyártása, azóta a vállalatcsoport mintegy 120 milliárd forintot fektetett be Magyarországon, ezzel az egyik legjelentősebb magyar élelmiszer-feldolgoz...
Minden versenyhivatal jóváhagyta a PepsiCo érdekeltségeinek felvásárlását Mindhárom érintett ország versenyhivatala jóváhagyta a Karlovarské minerální vody (Kmv) számára az amerikai PepsiCo magyar leányvállalatának felvásárlását, illetve a cseh valamint szlovák érdekeltség...

Összejött az üzlet: részben a Szentkirályié lett a magyar Pepsi Rábólintottak a PepsiCo érdekeltségeinek felvásárlására.
A Coca-Cola nem száll be a kannabisz piacra Kedvező eredményeket publikált az üdítőgyártó óriás, melynek vezetője cáfolta azokat a híreket, hogy kannabisz alapú termékeket fognak gyártani.
Cukormentes italok miatt lett váratlanul nyereséges a Coca-Cola Az emberek egyre inkább okosvizet vagy sportitalokat innának, de népszerű a light és a zéró kóla is.
A nagy belga Coca-Cola tömeghisztéria története A cég 30 millió üdítőt hívott vissza, pedig valószínűleg semmi köze nem volt a tömeges rosszullétekhez.
A legjobb tonikot keresték, közben milliomosok lettek Csak egy jó gin-tonikra vágytak, és közben a minicég lenyomta a Schweppest. A kézműves cég brutális növekedésétől látszólag még a Coca-Cola is betojt.
Háború a műanyag ellen kiakadtak a kormány döntésén A héten dőlt el, hogy a kormány nem támogatja azt a minisztériumi törvénytervezetet, amely megemelte volt a műanyag zacskók környezetvédelmi termékdíját. A Greenpeace Magyarország nem érti, miért tánc...