"Még soha ilyen rossz nem volt a magyarság helyzete a független Ukrajna történetében"

Brenzovics László, a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szervezet (KMKSZ) elnöke Brüsszelben beszélt a kárpátaljai magyarság helyzetéről.

2018. október 11. 10:15

A cikk folytatása...


Kapcsolódó hírek

Nagyon lebukott (megint) az orosz állami tévé Ukrajna kudarcáról, valamint a 2014-es kijevi forradalommal kapcsolatos kiábrándultságról beszélt az orosz televízió Egyes Csatornáján egy olyan fiatalember, aki a tévé szerint résztvevője volt a köz...

Egyre több oroszt aggasztanak a nyugati szankciók Gyorsan emelkedik azon orosz állampolgárok aránya, akiket aggasztanak az Oroszország ellen érvényben lévő nyugati szankciók derült ki a független Levada Központ közvélemény-kutató legújabb felmérésé...
Ukrajna orosz beavatkozástól tart Az ukrán vezérkari főnök szerint négy év óta a legnagyobb az orosz beavatkozás veszélye.
A nap legfontosabb hírei 2018. december 4. Egyetlen ember van, aki végig értette a CEU-ügyet, Ukrajna levélben kérte Magyarország segítségét, énekelni kezdett Trump ügyvédje. Ez történt kedden.
A NATO segítséget nyújt Ukrajnának Támogatják Ukrajna területi épségét, ezért felszerelést és képzést is adnak a hadseregüknek.
Ukrajna száz orosz állampolgárt fordított vissza a határról Oroszország negyven ukrán állampolgártól tagadta meg a beutazást.

Félmilliárd euró támogatást kap Ukrajna az EU-tól Az Európai Bizottság az EU nevében jóváhagyta az Ukrajnának nyújtandó új makroszintű pénzügyi támogatási program első, 500 millió euró összegű kifizetését. Ezzel a kifizetéssel az EU által 2014 óta...
Kijev nyugati segítségre támaszkodik Oroszország és Ukrajna között egyre feszültebbé válik a helyzet, folyamatos a két ország közötti üzengetés
Hadiállapot van Ukrajna 10 megyéjében A vártnál egy nappal korábban léptették életbe. 30 napra szól, visszamenőleg, november 26-tól.
Porosenko: Oroszország nagyszabású szárazföldi támadásra készül Ukrajna ellen Az ukrán elnök szerint hírszerzési adataik vannak arról, hogy megkétszereződött az orosz harckocsik száma a határ mentén.
Kercsi incidens - Megszólalt Amerika is Nikki Haley: Oroszország durván megsértette a szuverén Ukrajna területi épségét Oroszország durván megsértette a szuverén Ukrajna területi épségét - hangoztatta Nikki Haley, az Egyesült Ál...
Gerhard Schröder neve is bekerült az ukrán Mirotvorec nyilvános adatbázisába Ukrajna berlini nagykövete szerint Kijevnek ehhez semmi köze.