Ránki Dezső zongoraestje

A Zongora-sorozat őszi évadát Ránki Dezső zongoraestjével kezdi október 30-án az MVM Koncertek a Müpában, a Bartók Béla Nemzeti Hangversenyteremben.

2018. október 28. 18:23

A cikk folytatása...


Kapcsolódó hírek

Kortárs magyar műveket is előadnak a Nemzeti Filharmonikusok A Müpában és a Várkert Bazárban is fellépnek.

Charlotte Gainsbourg június 30-án fellép a Müpában Diana Krall és Marcus Miller is tiszteletét teszi a nyáron Budapesten.

Friss hírek
Magyar fotós életművéből nyílik kiállítás Rómában Korniss Péter fotográfus életművének négy szakaszát áttekintő kiállítás nyílik Változás címmel április 10-én a római Museo di Roma in Trasteverében.
Duke Ellington felfedezettje is fellép az idei GetCloser Jazz Festen A háromnapos jazzfesztivál jövő héten ismét beköltözik a MOMkultba.
Ott dolgoztak, ahol a Rolling Stones és Frank Sinatra is Az Ivan & The Parazol egy legendás Los Angeles-i stúdióban rögzítette legújabb albumát, amit a Stenken lehet először hallani.
Tandori Dezső emléke előtt tiszteleg a Lipcsei Könyvvásár magyar programja A költészet világnapján, csütörtökön megkezdődött a Lipcsei Könyvvásár.
A Vörös Hadsereg tankelhárító kutyáinak tragikus története Az első világháborúban kifejlesztett harckocsit a két világháború között átvette a világ minden nagyobb hadserege. A gyalogság által az új fegyverre a harctéren adható válaszok kifejlesztése a legkülönbözőbb irányokat vette, a Szovjetunió pedig egy egészen bizarr fegyverrel is előrukkolt.
Kocsis Gergely: Kiborít, hogy a hatalom hülyére vesz minket A Katona József Színház színésze azt mondja, alkatánál fogva nem megy tribünökre, de a közéletről megvan a véleménye.

David Fray a Goldberg-variációkat adja elő a Zeneakadémián David Fray zongoraművész Johann Sebastian Bach Goldberg-variációk című művét adja elő március 4-én a Zeneakadémián az MVM Koncertek - A Zongora sorozatban közölték a szervezők az MTI-vel.
Nemi erőszakkal vádolt karmester lép fel a Müpában Charles Dutoit kétszeres Grammy-díjas karmestert tízen vádolják szexuális zaklatással és erőszakkal.
José Cura a Magyar Rádió Művészeti Együtteseinek első állandó vendégművésze lesz A 2019/2020-as évadtól José Cura argentin operaénekes, zeneszerző, karmester a Magyar Rádió Művészeti Együtteseinek első állandó vendégművésze lesz, az együttműködés részeként november 13-án Verdi Req...

Top hírek:
Születésének 90. évfordulójára új kiadásokban jelenik meg Anne Frank naplója Anne Frank születésének 90. évfordulójára három új kiadásban adja ki az S. Fisher Kiadó az 1945-ben a Bergen-Belsen-i koncentrációs táborban elhunyt lány világhírűvé vált, holland nyelven írt naplóját.
A Vörös Hadsereg tankelhárító kutyáinak tragikus története Az első világháborúban kifejlesztett harckocsit a két világháború között átvette a világ minden nagyobb hadserege. A gyalogság által az új fegyverre a harctéren adható válaszok kifejlesztése a legkülönbözőbb irányokat vette, a Szovjetunió pedig egy egészen bizarr fegyverrel is előrukkolt.
Lovával eltemetett avar előkelő leletanyaga kerül kiállításra Zalaapátiban A Zalaapáti környékén feltárt avar kori lovastemetkezés leletanyagát mutatják be szombaton, a Zala megyei településen.
Náray Tamás nem ért egyet azzal, hogy Orbán Viktor gatyáján nevetünk A divattervező szerint Orbán Viktornak nem az a dolga, hogy jól mutasson. Az országot elhagyni készülő Náray Tamás úgy gondolja, hogy választott otthonában, Spanyolországban elegáns kívülálló lesz, akinek minden ellenére Magyarország marad a hazája, mert ebből a jogából nem enged. Még úgy is, hogy Magyarországot sikergyilkos országnak tartja.
Budapestre jönnek a világ leghíresebb balett-táncosai A Nurejev Nemzetközi Balettverseny idejére Budapest lesz a balett fővárosa.
Statáriummal és szesztilalommal kezdődött a proletárdiktatúra Az első világháborús vereség sújtotta, elkeseredett Magyarországon száz éve, 1919. március 21-én kikiáltották a Tanácsköztársaságot, a proletariátus 133 napig fennálló diktatúráját.