A Corvina könyvtár budai műhelye - Kiállítás az Országos Széchényi Könyvtárban

Számos pompás corvina és más díszkódex érkezett magyar gyűjteményekből és a világ távoli pontjairól, New Yorktól Párizson keresztül Bécsig az Országos Széchényi Könyvtárba.

2018. november 6. 21:08

A cikk folytatása...


Kapcsolódó hírek

Szendrey Júlia-konferencia az OSZK-ban Szendrey Júliáról szóló szakmai konferenciával, a Corvina könyvtár budai műhelye című kiállításhoz kapcsolódó kerekasztal-beszélgetéssel, a Himnusz, valamint a hozzá tartozó Erkel-kotta kiállításával ...

Friss hírek
Takemitsu - Mendelssohn - Sibelius - Debussy Az Óbudai Danubia Zenekar tavaszi bérletes koncertsorozatának első műsora január 17-én.
A nap fotója Sára asszony a Nemzetiben Vidnyánszky Attila a marosvásárhelyi Spectrum Színházzal közösen állította színpadra Döbrentei Sarolta darabját.   [...] Bővebben!
A vértanúság helyett a bűnbak szerepe jutott Görgei Artúrnak Görgei Artúr honvéd tábornok valós alakját és megítélésének változásait mutatja be Az ismeretlen Görgei címmel a Magyar Nemzeti Múzeum kedden megnyílt időszaki kiállítása.
Nibiru Egy előadás gyerekekkel a Föld jövőjéről Vadas Zsófia Tamara mesélt a többgenerációs alkotói folyamatról és a készülő előadásról. [...] Bővebben!
Éveken át padlásán bújtatta férjét megölő szeretőjét a víg amerikai özvegy Dolly Oesterreich és szeretője, Otto Sanhuber bizarr viszonyt folytattak az 1910-es és 1920-as évek folyamán a férjes asszony titokban beköltöztette magához ifjú szeretőjét, akit szexrabszolgaként tartott. Egy számos csavarral tarkított gyilkosságot is majd egy évtizeden át titokban tartottak.
Napóleon ellen és mellett is harcolt a magyar szabadságharc előtt Dembiński tábornok Henryk Dembiński gróf, avagy ahogy Magyarországon ismerik, Dembinszky Henrik, a lengyel és a magyar szabadságharc tábornoka 228 éve, 1791. január 16-án született a Krakkói vajdaságban lévő Strzalkówban.

Nevezz az 5. Magyar Filmhétre 2019. április 22-27. között rendezi meg az 5. Magyar Filmhetet a Corvin moziban.
Rövid ideig nem járt a 4-6-os villamos a Corvin-negyed és a budai megállók között Áramellátási hiba miatt. Frissítés: azóta minden villamos újra a teljes vonalon közlekedik.

Top hírek:
A királynő is menstruál, még egy filmben is Film készült Stuart Máriáról, amiből nem spórolták ki a véresebb jelenetet sem. Ahogy az természetes.
A kedvenc Oscar-történelmet írhat Három színésznője is Oscar-jelölt lehet.
Fény derült Rembrandt festési technikájának titkára Rembrandt van Rijn a vastagon felvitt festékes technikájával, 3D-s módszerrel forradalmasította a festészetet. Egy nemzetközi kutatócsoport most, három évszázaddal később kiderítette, hogyan is érte el ezt a hatást a mester.
10 tény Henry Fordról
Óriási megfejtést adott egy pécsi besúgó a popzene sikeréről Az Albert fedőnevű ügynök művészettörténészeket, esztétákat, zenei szakembereket megszégyenítő módon magyarázta meg az üvöltő ifjúság zenéjének titkát.
Katona László: A humor mélyebbre tud ásni, mint a dráma Mi lenne, ha eltűnnének a zsidók? Ezt járja körül a Gólem Színház Kiválasztottak című kényes kabaréja. Interjú. [...] Bővebben!