A Corvina könyvtár budai műhelye - Kiállítás az Országos Széchényi Könyvtárban

Számos pompás corvina és más díszkódex érkezett magyar gyűjteményekből és a világ távoli pontjairól, New Yorktól Párizson keresztül Bécsig az Országos Széchényi Könyvtárba.

2018. november 6. 21:08

A cikk folytatása...


Kapcsolódó hírek

Vörös Csillagok - Kiállítás a szocialista revükről A Rákosi-korszak szórakoztatóipara és a szocialista revük világát idézi meg az Országos Széchényi Könyvtár (OSZK) Vörös Csillagok címmel március 20-tól látható kamaratárlata

Adósságban fuldoklik a Széchényi könyvtár, a digitalizáció körül Mészáros settenkedik Tízmilliárdokat költenének a Várból száműzendő Országos Széchényi Könyvtár új épületére, miközben adósságban fuldoklik az intézmény, a fizetések megalázóak, digitalizációs programja körül pedig Mészá...

Friss hírek
Több mint kétmillió forintért kelt el árverésen egy golyóálló aprópénz az első világháborúból Gyakran hallani mindennapi tárgyakról, amelyek véletlen folytán emberi életet mentenek. Ritkán találkozni azonban olyannal, mint az a nemrég árverésre bocsátott brit egypennys érme, amely egy katona életét mentette meg az első világháborúban.
Magyarországra jön Rick Astley Emlékeznek még a 80-as évek szupersztárjára, a Never Gonna Give You Up gigasláger énekesére? Rick Astley azóta újabb reneszánszát éli, és legfrissebb, 2018-ban megjelent Beautiful Life című albumával nyáron a paloznaki Jazzpiknikre látogat.
Szabó Kimmel Tamás: Nekem van egy fejem, azt valaki vagy bírja, vagy nem A Made in Hungáriával robbant be, a Pappa piával megjárta a poklot. Hogyan dolgozta fel élete legnagyobb szakmai kudarcát Szabó Kimmel Tamás? A mostani egy örömtelibb időszak az Alföldi-féle Nemzeti Színház egykori sztárszínésze számára. Sikerrel vetítik a mozik az Apró mesék című új filmjét, a Széttépve című egyszemélyes előadással pedig régi álma vált valóra.
Trónok harca 8.: Kiszivároghatott, mi történik az első epizódban A Kisujjat játszó színész pedig megválaszolta, feltűnik-e karaktere a nyolcadik évadban.
Humoros, szerény és páratlanul tehetséges: Papp Laci útja a világhírnévig Kilcenvenhárom éve, 1926. március 25-én született Budapesten, született Papp László háromszoros olimpiai bajnok, profi Európa-bajnok ökölvívó, edző, a magyar sportélet egyik legnagyobb és legnépszerűbb alakja.
Ön is szavazhat arról, hogy melyik volt 2018 legjobb magyar könyve Ki kapja a Libri irodalmi díjat? Kiderült, hogy melyik tíz könyvre szavazhat idén a zsűri és a közönség.

Csőd szélén az Országos Széchényi Könyvtár Hiába kaptak pár éve tízmilliárd forintot a digitalizációra, 2018-at 640 milliós hiánnyal zárták, és könnyen lehet, hogy heteken belül fizetésképtelen lesz intézmény.
Felmondott az Országos Széchényi Könyvtár egyik vezetője A Munkások Újsága Online-nak egy ott dolgozó könyvtáros azt mondta, az elmúlt hetekben több mint tízen adták be a felmondási kérelmüket.
Egy nagy tükröződő izé nyert a józsefvárosi szoborpályázaton - Szerintem kifejezetten jól fog kinézni a Triptichon a Corvin sétányon Jól fog kinézni a Triptichon a Corvin sétányon.

Top hírek:
Újraindul a Családi kör Az első adásban a digitális eszközök használatáról lesz szó.
Megint lenyúlták a Gyöngyhajú lányt A Hungaroton Records legalábbis így értelmezi, hogy a dal engedély nélkül lett egy brit tévésorozat zenéje.
Másfél millió egy József Attila-kötetért De szeretnék gazdag lenni, írta József Attila, most másfél milliót ért a Nem én kiáltok című könyvének számozott, dedikált példánya.
Jön Iggy Pop A punk keresztapja a Budapest Parkban lép fel július 24-én.
Tudta-e, hogy orosz hadseregben 2013-ig zokni helyett kapcarongyot tekertek a katonák a lábukra?
Humoros, szerény és páratlanul tehetséges: Papp Laci útja a világhírnévig Kilcenvenhárom éve, 1926. március 25-én született Budapesten, született Papp László háromszoros olimpiai bajnok, profi Európa-bajnok ökölvívó, edző, a magyar sportélet egyik legnagyobb és legnépszerűbb alakja.