A Corvina könyvtár budai műhelye - Kiállítás az Országos Széchényi Könyvtárban

Számos pompás corvina és más díszkódex érkezett magyar gyűjteményekből és a világ távoli pontjairól, New Yorktól Párizson keresztül Bécsig az Országos Széchényi Könyvtárba.

2018. november 6. 21:08

A cikk folytatása...


Kapcsolódó hírek

Kásler Miklós: a tudomány és a művészet szerencsés csillagzat alatt együtt állt Mátyás uralkodása alatt Új szempontból vizsgálja Mátyás király legendás könyvgyűjteményét az Országos Széchényi Könyvtár (OSZK) új kiállítása, amely a Corvina könyvtár budai műhelye címmel nyílt meg.

Centrumos szatyor és ávós bőrkabát A Corvina gondozásában kiadott Rock & Roll áruház miként a szerző fogalmaz a hatástörténet szabásmintája, hiszen mindazzal foglalkozik, amit a ruhák és kiegészítők kiváltottak viselőjükből.
A két világháború közötti Budapest leglegleg plázája volt a Corvin Ahol ilyen szép lábuk van a nőknek, mint Budapesten, ott feltétlenül szükség van egy nagy, nyugat-európai áruházra.
Szersén Gyula a húgaira vigyázott, amikor jött érte a Warszawa Szersén Gyula a Corvin Gimnáziumba járt és 1956. október 23-án egy barátjával csatlakoztak az egyetemstákhoz, így esett, hogy ott voltak a Sztálin-szobor ledöntésénél.

Az 56-os forradalomra a főváros több helyszínén emlékeztek Pesti Srácok-díjjal tüntették ki Gajdics Ottót, a Magyar Idők főszerkesztőjét az 1956-os forradalom és szabadságharc 62. évfordulója alkalmából tartott ünnepi megemlékezésen a Corvin filmpalotában.
Mesés múlt és harsány jelen A 27. CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál és az Országos Széchényi Könyvtár Grafityisz címmel rendezett közös kiállítást a karikatúra ünnepi éve alkalmából.
Feltárul a magyar karikatúrairodalom 170 éves történelme Az Országos Széchényi Könyvtár törzsgyűjteményében található élclapok és vicclapok karikatúráiból, grafikáiból és rajzaiból, valamint négy kortárs művész, Dluhopolszky László, Gaál Tibor, Prihoda Judi...
Magyar karikatúratörténeti kiállítás nyílt a Széchényi Könyvtárban Az Országos Széchényi Könyvtár törzsgyűjteményében található élclapok és vicclapok karikatúráiból, grafikáiból és rajzaiból, valamint négy kortárs művész, Dluhopolszky László, Gaál Tibor, Prihoda Judi...