"Olyan országba költözünk, ahol nem játszanak velünk" - tudósítás a CEU-sajtótájékoztatóról

Hivatalosan is bejelentette Bécsbe költözését a CEU, Michael Ignatieff rektor azt ígérte, a CEU továbbra is virágozni fog. "Vannak dolgok, amelyeket a magyar kormány nem tud megállítani, a CEU ilyen." Az egyetem vezetésének tájékoztatását percről percre tudósítottuk.

2018. december 3. 13:57

A cikk folytatása...


Kapcsolódó hírek

Applebaum: Magyarországon megszűnt az akadémiai szabadság A Pulitzer-díjas történésznek is megvan a véleménye arról, hogy Bécsbe költözik a CEU.

A kormány szerint a CEU Bécsbe költözése politikai blöff Ma lejárt a határidő, de a kormány nem írta alá az egyetem működéséhez szükséges szerződést. Inkább úgy tesz, mintha a költözés nem létezne.
Ha a CEU Bécsbe költözik, mit mondok a gyerekeimnek? Szombatig adott haladékot a CEU a kormánynak: ha nem lesz aláírás, az egyetem Bécsbe költözik. Egy CEU-s hallgató szerint sokkoló látni, hogy az EU mindezt tétlenül nézi végig, közben pedig levelek tu...
Kósa: Nem akar elköltözni a CEU, mert látják, hogy Budapest jobb hely, mint Bécs Úgyhogy szerinte nem is fognak elköltözni.
Egy kórházba költözik a CEU, ha Bécsbe megy Egy kórház műemléki épületegyüttese lesz a CEU bécsi campusa, értesült a Fühü. A kormánynak még egy hete van dönteni, ha továbbra sem ír alá, az egyetem költözik.
Szijjártó Péter: a CEU csak politikai balhét akar Szijjártó Péter ezt arra reagálva közölte pénteken az MTI-vel, hogy Michael Ignatieff, a Közép-európai Egyetem (CEU) elnök-rektora levelet írt neki.

Üzent a CEU rektora Szijjártónak: "Önt és a kormányt terheli a felelősség" Szijjártó Péter külügyminiszter a héten azt mondta, nem látják bizonyítottnak a CEU amerikai működését. Erre reagált most Michael Ignatieff rektor.
"Mi köze a Soros-egyetemnek a tanszabadsághoz?" Mi köze a tanszabadsághoz a CEU-nak - kérdezte olvasói levélben Kovács Zoltán magyar kormányszóvivő a Globe and Mail című kanadai napilapban, a Közép-európai Egyetem (CEU) rektorával, Michael Ignatief...
Ignatieff: Nem ultimátumot adtunk, de ami sok, az sok Interjút adott a The Globe and Mailnek Michael Ignatieff, a CEU rektora, aki arról beszélt, hogy nem jogállami keretek között nem tud működni az egyetem.
Soros György most épp Sebastian Kurznak puncsolt A tőzsdespekuláns az osztrák fővárosba utazott, hogy több politikussal is tárgyaljon az egyeteme Bécsbe költöztetéséről.
Hiába a tiltakozások, kitart a családtámogatások indexálása mellett Bécs Több ország uniós vizsgálatot kért.
Brüsszeltől vár segítséget a kormány az osztrák családi pótlék ügyében Bécs januártól több tízezer magyar gyerek támogatását csökkenti.