Több mint harmincezren menekültek el a Boko Haram támadásai elől Északkelet-Nigériában

Több mint harmincezren menekültek el a Boko Haram nevű nigériai terrorszervezet elől Maiduguriba, az északkelet-nigéria Borno állam székhelyére az utóbbi hetekben közölte az ENSZ szerdán.

2019. január 9. 20:46

A cikk folytatása...


Kapcsolódó hírek

Egyhetes halasztás után megtartják az elnökválasztást Nigériában Afrika legnépesebb országában az elnök halálosan megfenyegette a választási csalásra készülőket. A Boko Haram támadásokkal fenyegetőzött.

A Boko Haram gyilkolhatott egy nigériai mecsetben Tucatnyian vesztették életüket egy öngyilkos merényletben.
Civileket mészárolt le a Boko Haram Legalább hatvan emberrel végzett a terrorszervezet Nigéria északkeleti részén.
Tízezrek menekülnek a Boko Haram elől Nigériában A terrorszervezet falvakat pusztít el, még az állatokat is leöli.
Az emberi élelmiszerellátás összeomlása fenyeget az ENSZ szerint Drámaian csökken az élővilág sokszínűsége, és ugyan sosem termeltünk még ennyi élelmiszert, nagyon közel vagyunk a globális éhínségekhez is.
Támogatást kért az ENSZ Közgyűlésen Porosenko Az ukrán elnök intézkedéseket kért Oroszország ellen az ENSZ Közgyűlésében

A menekültek csupán 5 százalékát fogadják be a gazdagabb országok Évről évre egyre kevesebbet, írja egy új ENSZ-jelentés.
Emberéleteket sodorhatott veszélybe egy olasz sebész elhibázott kutatása Mario Schietroma kutatásai alapján az ENSZ Egészségügyi Világszervezete 2016-ban ajánlást fogalmazott meg arról, hogy a műtét után 80 százalékos tisztaságú oxigénnel lélegeztessék a betegeket. Most ki...
Nem dugnak többet azok a tinik, akik az iskolájukban juthatnak kotonhoz Ellenben sokkal ritkábban kapnak el nemi betegségeket. Az ENSZ 29, a témáról írt tanulmány áttekintése alapján cáfolja a kotonellenesek legnépszerűbb tévhiteit.
Az Iszlám Állam vállalta Borno kormányzójának konvoja elleni merényletet Az Iszlám Állam terrorszervezet jelentkezett szerdán az északkelet-nigériai Borno állam kormányzójának gépkocsikonvoja elleni merénylet elkövetőjeként
ENSZ: Több mint tízmillió afgán szenved súlyos élelmiszerhiányban Az afgán lakosság 54 százaléka él a szegénységi küszöb alatt.
Akár Európába is visszatérhetnek az Iszlám Állam katonái Az ENSZ szerint még 14-18 ezer terroristája lehet az Iszlám Államnak a Közel-Keleten.