Több mint harmincezren menekültek el a Boko Haram támadásai elől Északkelet-Nigériában

Több mint harmincezren menekültek el a Boko Haram nevű nigériai terrorszervezet elől Maiduguriba, az északkelet-nigéria Borno állam székhelyére az utóbbi hetekben közölte az ENSZ szerdán.

2019. január 9. 20:46

A cikk folytatása...


Kapcsolódó hírek

Ismét külföldön gyilkolt a Boko Haram Egyre gyakrabban ölnek a dzsihádisták Nigéria határain kívül.

Pár hét alatt 18 ezer nigeri menekült el otthonról a Boko Haram miatt A jelentések szerint márciusban 88 civilt öltek meg az ország délkeleti térségében, ezzel szemben tavaly egész évben összesen 107 embert.
Nigériában tavaly 560 ember halálát okozták a Boko Haram terrorszervezet aknái Az aknák jelentette veszély miatt nem lehet hasznosítani a mezőgazdaságilag megművelhető területek nagy részét.
The Sunday Times: Meghan és Harry Afrikába költözhetnek, ha megszületik a royal baby Az ENSZ munkáját segítenék.
Gigaturnéra indul Orbán Viktor jövő héten A kormányfő előbb Kazahsztánba utazik, majd Kínába látogat, ahol többek között a kínai miniszterelnökkel fog egyeztetni, és részt vesz az Egy övezet, egy út fórumon. A pekingi eseményen 37 kormány- és...
Több mint százhatvan embert menekített ki az ENSZ Líbiából Tripoli környékén több mint két hete zajlanak a harcok.

A líbiai harcok azonnali beszüntetését sürgeti az ENSZ különmegbízottja A Tripoliban dúló harcok azonnali beszüntetésére szólított fel Ghassan Salamé, az ENSZ líbiai különmegbízottja szerdai mikroblog-bejegyzésében
Több tízezer migráns kap anyagi támogatást az ENSZ-től Görögországban Egy nagyobb család csaknem kétszázezer forintnyi euróhoz is hozzájuthat.
A katonai tanács nem akar kormányozni a szudáni ENSZ-nagykövet szerint Egyetlen politikai frakciót sem hagynak ki a kormányalakítási tárgyalásokból.
Szijjártó: a világ jövőjét meghatározó jelenség a tömeges illegális migráció Abban nincs vita az ENSZ-ben sem, hogy Európa és a világ jövőjét is alapvetően meghatározó jelenség a tömeges illegális migráció - hangsúlyozta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter csüt...
Kadhafi és a CIA emberén múlik a líbiai béke A polgárháború kiújulását hozhatja Kalifa Haftár, aki Tripoli megtámadása után simán elutasította az ENSZ-főtitkár kérését a genfi tárgyalásra.
Szélsebesen terjed az ebola Afrikában: több mint ezren betegek már Átlépte a héten az ezret az ebolás megbetegedések száma a Kongói Demokratikus Köztársaságban - tudatta az ENSZ egyik szóvivője.