Galaxiskarambol

Lélegzetelállító kép egy ütköző galaxispárosról, a Hubble-űrteleszkóptól.

2019. március 15. 9:15

A cikk folytatása...


Kapcsolódó hírek

Soha nem látott fotón a Világegyetem A felvételt a Hubble űrtávcső adatai alapján hozták létre.

Friss hírek
Üthet vagy visszaüthet a Huawei elleni támadás? Kemény fába vágja a fejszéjét, aki a jelenlegi, kétpólusúra szűkült okostelefonos piacra új platformot próbál bevezetni. De lehet, hogy a Huaweinek nem lesz más választása.
Bedöglöttek a fegyverek, a propellerrel darálta be az ellenséges repülőt A 2. világháború legfurább légiharcában Robert Klingman hosszas hajsza után utolért egy japán gépet, és nem hagyta veszni a lehetőséget.
Jaokan-33: indítási kudarc A ma indított műhold nem érte el a Föld körüli pályát. A kilenc idei űrstart közül ez már a második sikertelen volt Kínából.
Kíváncsi, mennyire szennyezőek a magyar erőművek? Hamarosan percre pontosan nyomon követheti Hiánypótló technológiát fejleszt a WattTime nevű nonprofit szervezet: műholdas adatok alapján, mesterséges intelligencia segítségével teszik közzé valós időben a világ összes erőművének légszennyezési adatait.
Amerikai finoman jelezte: Dél-Koreának sem kellene Huawei-termékeket használnia Az Egyesült Államok most a szövetségeseit presszionálja, hogy adják fel a Huawei-termékek használatát.
Bekerült egy új kapcsoló a Google Naptárba, érdemes nyomogatni A Google fejlesztői a Naptár és a jegyzetelésre alkalmas Google Keep számára is elkészítették a sötét módot, amit az androidos készülékeken lehet elérni.

Egy kisbolygó haláltusáját sikerült lefotózni a Hubble űrtávcsővel Felfedeztek egy kisbolygót a Naprendszerben, aminek épp olyan csóvája van, mint az üstökösöknek. Az pedig nem sok jót jelent.
Születésnapi fotó a Hubble-től A mára legendás Hubble-űrteleszkóp indításának (1990. április 24.) 29. évfordulójára a NASA és az ESA egy újabb lélegzetelállító képpel lepte meg a nagyérdeműt.

Top hírek:
Kitalálta a Huawei, hogyan válthatnák ki a Google Play áruházat A Huawei igyekszik felkészülni arra az eshetőségre, hogy végleg elveszíti a jogot a Play áruház használatára. Most kitaláltak egy B tervet.
Fogadja meg a tudósok tanácsát, holnaptól küldje a gyerekét iskolába gyalog Kisebb eséllyel lesz túlsúlyos vagy elhízott az a gyerek, aki rendszeresen gyalog, kerékpárral, esetleg rollerrel jár iskolába ezt a laikusként is logikusnak tűnő dolgot támasztották most alá konkrét számokkal tudósok.
Már kongatják a vészharangot: sokkal durvább lehet a tengerszint-emelkedés, mint eddig gondoltuk Az eddigi becsléseket messze meghaladva akár két métert is nőhet a tengerszint 2100-ra egy új kutatás szerint.
Bevallotta a Boeing, miért nem tudták megmenteni a pilóták a 737 MAX-ot és az utasok életét Kiderült, nem véletlenül nem sikerült a pilótáknak visszanyerniük a márciusban lezuhant Boeing 737 MAX típusú repülőgép felett az irányítást.
Önt is "elviszi" a NASA a Marsra, csak jelentkezni kell hozzá A NASA a napokban indított el egy új programot, amire bárki jelentkezhet, aki szeretné, hogy a nevét elvigyék a Marsra.
Megcsinálták a szupervakcinát: egyszerre véd az influenza és a pneumococcus baktérium ellen Az évente együttesen több millió ember halálát okozó influenza és a pneumococcus baktérium ellen egyszerre hatékony védőoltást fejlesztettek ki az ausztráliai Adelaide-i Egyetem kutatói.