MTA: a Közgyűlés dönthet az Akadémia kutatóintézet-hálózatáról

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium mindeddig nem indokolta meg, hogy miért van szükség az Akadémia kutatóhálózatának reformjára.

2019. március 21. 20:35

A cikk folytatása...


Kapcsolódó hírek

Hatgólos meccsen lett ezüstérmes a Puskás Akadémia Hatodszor játszott döntőt a felcsúti csapat a hazai rendezésű tornán.

Kálmán Olga: Budapest ellenzéki lesz A DK jelöltje szerint a közgyűlés is ellenzéki lesz, a Momentum jelöltje pedig a fideszesekre is számít.
Hende Csaba: A mindennapok hősei azok, akiknek a mentés a hivatásuk Megengedhetetlen, hogy a közgyűlés harmincmillió forintot vont el a szombathelyi orvosi ügyelet finanszírozásától.
Csapnivaló munka folyik a felcsúti fociban a Puskás Akadémia volt edzője szerint Radoki János egyszerűen nem értette, hogy miért nem szabad keményebb edzéseket vezényelni hétközben, nehogy izomlázat kapjanak a játékosok.
MTA: a törvényjavaslatok elfogadásával sérülne a tudomány szabadsága Az MTA fenntartja azt az álláspontját, amelyet az Akadémia 191. közgyűlésén hozott, és tiltakozik kutatóhálózatának elcsatolása ellen.
Balog Zoltán új feladatot kapott A Magyar Művészeti Akadémia felügyelő testületének kormányzati delegáltjává nevezték ki.

Új igazgatósági tagot választhat a Zwack közgyűlése Június 26-án tartja éves rendes közgyűlését a Zwack, ehhez kapcsolódóan közzétette a társaság a napirendi pontokat. A közgyűlés szavaz az osztalékról, illetve új igazgatósági és felügyelőbizottsági...
A Magyar Tudományos Akadémiát támogató demonstrációt tartottak Budapesten Az elmúlt egy esztendő a Magyar Tudományos Akadémia egyik legnehezebb éve volt.
Külföldre és az üzleti életbe menekülhetnek az akadémikusok Elegük van az Akadémia kutatóinak a kormánnyal vívott egyéves háborúból.
Az Európai Bizottság is megszólalt a Magyar Tudományos Akadémia ügyében Arra ösztönzik a kormányt, hogy tartózkodjanak minden olyan döntéstől, ami szűkíti a tudományos szabadságot.
Garamvári Vencel vehette át Az év bortermelője életműdíjat Garamvári Vencel balatonboglári borász és pezsgőmester vehette át a Magyar Bor Akadémia (MBA) által odaítélt, Az év bortermelője életműdíjat csütörtökön Budapesten
Csütörtökön tárgyal az Akadémia a szétverésüket akaró minisztériummal Vasárnap meg tüntetés lesz az Akadémia mellett.