Nem talált fogást az Alkotmánybíróság a túlóratörvény elfogadásán

Ez az első körös döntés, az AB itt az elfogadás körülményeit vizsgálta. Az a testület szerint jogszerű volt, így alapból nem érvénytelen a túlóratörvény. Cserébe kioktatták az ellenzéket.

2019. április 9. 10:46

A cikk folytatása...


Kapcsolódó hírek

Nem sérti az Alaptörvényt egyes paksi iratok eltitkolása Négy év után utasította el az Alkotmánybíróság Szél Bernadett független képviselő 2015-ben még az LMP társelnöke panaszát: nem sértette meg az Alaptörvényt a bíróság, amikor elfogadta, hogy a paksi...

Egy nyomdász miatt futhat zátonyra a lengyel alkotmány Lelkiismereti szabadság vagy a diszkrimináció tilalma mi a fontosabb? A lengyel alkotmánybíróság szerint az előbbi, és ez heves vitákat váltott ki. Következik-e a döntésből, hogy a szolgáltatók, ker...
Lemondott a moldovai alkotmánybíróság teljes testülete A hat bíró lemondását Igor Dodon államfő és Maia Sandu miniszterelnök követelte.

Kúria-Alkotmánybíróság: vége a jogi pingpongnak Visszavonja beadványát a Momentum, amit a választási szabályok megsértése miatt indított a Fidesz ellen.
Ukrán alkotmánybíróság: Zelenszkij jogszerűen oszlatta fel a parlamentet Jöhetnek az előrehozott választások június végén.
Kúria-Alkotmánybíróság 3-3: alaptörvény-ellenes a Fideszt elmarasztaló Kúria-végzés Hónapok óta tart a pingpong a Fidesz aláírásgyűjtésének ügyében.