Macron: Gondoljunk minden katolikus emberre

A francia elnök reagált a Notre-Dame lángolására.

2019. április 15. 20:26

A cikk folytatása...


Kapcsolódó hírek

A főépítész szerint eredeti formájában kell restaurálni a Notre-Dame huszártornyát Az áprilisi tűzvészben megrongálódott párizsi Notre-Dame felújításáért felelős építész, Philippe Villeneuve a leomlott huszártorony eredeti formájában történő helyreállítását javasolta a Le Figaro cím...

Vita a Notre Dame felújítása körül: a főépítész nem ért egyet az elnökkel A leomlott huszártorony eredeti formában történő helyreállítását javasolja a főépítész, a kiírt pályázat ellenére.
Egy különleges technológiával rekonstruálható lehet a Notre-Dame Másfél hónapja gyulladt ki a párizsi Notre-Dame. Sokan azt gondolták, hogy a „Mi Asszonyunk” sosem fog már régi fényében pompázni, azonban rendelkezésre áll egy technológia, amelynek s...
Egy különleges technológia segítségével rekonstruálható lehet a Notre-Dame A lézerszkenner akár milliméteres pontossággal képes feltérképezni az épületek belsejét.
Párizsi szenátus: úgy építsék vissza a Notre-Dame-ot, ahogy volt A szenátus döntése értelmében nem valósulhatnak meg a továbbgondolt koncepciók.
Eldöntötték: a Notre-Dame eredeti látványát állítják helyre Nem lesz modernkedés.

Vita folyik arról, milyen anyagból építsék újjá a Notre-Dame gerendázatát A párizsi Notre-Dame gerendázatának fából történő újjáépítése lesz valószínűleg a jó megoldás mondta csütörtökön egy nyilvános meghallgatáson Pascal Prunet, a székesegyház restaurálásával megbízott, ...
Fából építené újjá a Notre-Dame gerendázatát egy építész Más szakértők az acél és a beton mellett érveltek.
Megtalálták a törmelékek közt a Notre-Dame egyik aranyozott angyalkáját A leégett székesegyház kereszthajójának zárókövét díszítette az alkotás.
Furcsa képek jelentek meg a Notre Dame felújításra váró tetejéről Az alábbi tervek közül valószínűleg egy sem fog megvalósulni, de nagyon érdekes látványt nyújtanak.
Méhészet, park vagy úszómedence is épülhet a Notre Dame tetején Sorban születnek a tervek a Notre-Dame újjáépítésére, miután az áprilisi tűzvészben súlyosan megrongálódott a székesegyház tornya és tetőszerkezete.
10 tény a Notre-Dame-ról Az antimonarchista és egyházellenes forradalmárok 1793-ban 28 bibliai király szobrát is eltávolították a dóm homlokzatáról, majd levágták a szobrok fejét.