Trianon-emlékmű: vita nélkül

Elmaradt a vita a Trianon-emlékműről, így Trianonról is, állapítják meg szakértők az e heti HVG-ben.

2019. április 18. 14:39

A cikk folytatása...


Kapcsolódó hírek

Trianon és a nemzeti összetartozás Az Országgyűlés a nemzeti összetartozás évének nyilvánította 2020-at, a trianoni békediktátum századik évfordulóját

Friss hírek
Az elvtársak úgy döntöttek, faszán ideteszik ezt az erőművet - Az én városom: Várpalota (Likó Marcell) A rejtélyes barlang a sátánistákkal. Hajnali buszozások a Készenléti lakótelepre, ruszki ház a szomszédban, diszkók az Alagsorban zöld Maliziával. Elvtársak a hűtővízben, istenhit, Kádár-hit. Én városom: Likó Marcell és Várpalota.
Fekete brit színésznő lesz az új 007-es ügynök A Marvel kapitányban pilótát játszó színésznő, Lashana Lynch lép a visszavonuló James Bond helyére, aki aztán utódját is megpróbálja elcsábítani.
Közel egy évezred után is él Japán legbátrabb női szamurájának emléke Habár a szamurájok többsége férfi volt, akadt példa női harcosokra is Japán feudális korszakában. E nők egyike volt a legendás Tomoe Gozen is. Történetében kevés a biztos pont, abban azonban egyeznek a beszámolók, hogy mind szépsége, mind harci képességei messze földön híresek voltak.
Németországban került elő egy 45 éve Franciaországban ellopott festmény Több mint 45 év után bukkant fel egy wiesbadeni aukciósházban egy festmény, melyet a franciaországi Marcoussis-ban lévő Szent Mária Magdolna-templomból loptak el.
Klezmer az Állatkertben - Tovább folytatódik a Zenés Állatkerti Esték koncertsorozat Liedele in Jiddis! ez a címe a Budapest Klezmer Band szerda esti állatkerti előadásának, amelyre a Zenés Állatkerti Esték részeként kerül sor. A Jávori Ferenc Fegya vezette zenekar visszatérő fellépőnek számít az állatkerti koncertsorozat programjában, ám minden évben megújult előadással örvendeztetik meg a közönséget.
A találékonyság és az intelligencia jelképévé nőtte ki magát Rubik Ernő találmánya Július 13-án múlt hetvenöt éves Rubik Ernő Kossuth- és állami díjas építészmérnök, tárgytervező, a világsikerű bűvös kocka megalkotója.

Trianon: Anglia és Franciaország is belátta, hogy hibázott A '30-as évek második felére London és Párizs is elismerte egy szolid határkorrekció jogosságát.
Parlamentul ungar - Anul 2020 a fost declarat Anul solidarităţii naţionale Budapesta, marţi, 18 iunie 2019 (MTI) - Parlamentul ungar a declarat, marţi, anul 2020, Anul solidarităţii naţionale, când se vor împlini 100 de ani de la semnarea Tratatului de pace de la Trianon.

Top hírek:
Agárdi Popstrand 2019 - fellépők, programok, jegyek itt Íme az Agárdi Popstrand 2019-es fellépőinek listája. Nézd meg a programot, bővebb infoért és jegyekért klikk a címekre. [Dátum: 2019.07.15. 05:47]
Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem (Zeneakadémia): jegyek, programok itt Koncertek Budapesten a Zeneakadémián - programok itt [Dátum: 2019.07.15. 05:47]
2500 éves amforák kerültek elő Albánia partjainál A kutatók eddig 28 hajóroncsot fedeztek fel, továbbá számos amforát találtak Albánia partjainál, a délen fekvő Saranda és Butrint térségétől Durresig, és most azt tervezik, hogy Durrestől északabbra folytatják a kutatómunkát.
Két napon át folyt az öldöklés, miután a keresztesek bevették Jeruzsálemet Ebben a templomban majdnem 10 ezer embert öltek meg. Ha ott lettél volna, láthattad volna, ahogy bokáig gázolunk a leöltek vérében. () Senkit nem hagytunk életben, sem a gyerekeket, sem a nőket. A francia történetíró Fulcher de Chartres, így emlékezett a Jeruzsálem elestét követő horrorisztikus vérfürdőre, amelyet a Szent Városba betörő keresztesek 1099.
Fél évszázad után látogatható a dahsúri piramis Egyiptomban Megnyitottak a látogatók előtt a legrégebbi egyiptomi piramisok közül kettőt, Sznofru fáraó 101 méter magas tört falú piramisát és a hozzá tartozó 18 méteres mellékpiramist.
Klezmer az Állatkertben - Tovább folytatódik a Zenés Állatkerti Esték koncertsorozat Liedele in Jiddis! ez a címe a Budapest Klezmer Band szerda esti állatkerti előadásának, amelyre a Zenés Állatkerti Esték részeként kerül sor. A Jávori Ferenc Fegya vezette zenekar visszatérő fellépőnek számít az állatkerti koncertsorozat programjában, ám minden évben megújult előadással örvendeztetik meg a közönséget.