Trianon-emlékmű: vita nélkül

Elmaradt a vita a Trianon-emlékműről, így Trianonról is, állapítják meg szakértők az e heti HVG-ben.

2019. április 18. 14:39

A cikk folytatása...


Kapcsolódó hírek

Tíz bemutatót tervez a következő évadban a Nemzeti Színház Számos programmal készülnek a Trianon-emlékévre is.

Töriérettségi: Trianon és szovjet propaganda az esszéfeladatok között A vizsgázóknak a négy esszétémából kettőt kell megírnia, egy rövidet és egy hosszút.
Megjelent a Trianon DVD + CD! NYERD MEG! Háromlemezes, reprezentatív album formájában, emlékkönyvvel kiegészítve megjelent a tavaly, a Hősök terén bemutatott nagy sikerű Trianon című zenés történelmi játék hangzó - és képi anyaga. Az előadá...
"Trianon robbanópont a magyar társadalomban" A kolozsvári születésű Papp-Zakor Ilka Angyalvacsora című prózakötete 2014-ben JAKkendő-díjat kapott, az elismerés a maga számára is megformálta róla az imázst: szürreális, groteszk, morbid, az állat...

Megkapta az építési engedélyt a 100 méter hosszú Trianon-emlékhely Társadalmi vita nélkül, szinte minden szabályt mellőzve épülhet meg, legfeljebb 5 milliárd forintból.
Megint megpróbáltak belerúgni a fideszesek Márki-Zay Péterbe Hódmezővásárhelyen, elhibázhatták Keményen támadták Márki-Zay Pétert a fideszesek a vásárhelyi közgyűlésen ahelyett, hogy a nekik fontos Trianon-emlékműről, vagy Lázár János vadászházához vezető közútról döntöttek volna. Az informati...
Wachsler: Trianon-emlékmű kell, vita nem Szerinte kockázatos lenne másképp megvalósítani. Cáfolta, hogy az emlékhely irredenta.
Tagadják, hogy a Trianon-emlékmű miatt bontanának bele az Agrárminisztériumba Wachsler Tamás szerint semmit nem bontanak le az emlékmű miatt, a minisztérium épületéhez ettől függetlenül nyúlnak majd hozzá.
Egry Gábor: Végre egy irredenta emlékmű? A Fidesz nemzetpolitikája eddig óvatos volt, gesztusokat is tett a szomszédos nemzeteknek, de az új Trianon-emlékmű a területi alapú irredentizmust készül hirdetni. Vélemény.