Több száz egyetem és középiskola tanárai és diákjai tüntettek az oktatás védelmében Brazíliában

Jair Bolsonaro elnök kormánya 30 százalékkal csökkenti a szövetségi egyetemek támogatásait, ami nagy felháborodást váltott ki az amúgy is forráshiányos ágazatban.

2019. május 15. 19:29

A cikk folytatása...


Kapcsolódó hírek

A Copa-döntőn fogdában kötött ki a BL-döntőt megzavaró modell Kinsey Wolanski és barátja Brazíliában is berohanásra készült, de már a nézőtéren elkapták őket.

Botrányos bronzmeccs: Messit kiállították a Copa Americán - videó Az argentin válogatott zárt harmadik helyen a Brazíliában zajló labdarúgó Copa Americán, miután a szombat esti bronzmérkőzésen 2-1-re legyőzte a chilei csapatot.
Évek óta nem vágtak ki ennyi fát Amazóniában Idén júniusban 60 százalékkal több fát vágtak ki amazonasi esőerdőben Brazíliában mint tavaly ilyenkor
Hatvan százalékkal több esőerdőt vágtak ki eddig idén Brazíliában És még csak most kezdődik a száraz időszak, amikor a fakitermelés mindig megnövekszik.
A címvédő Chile drámai találkozón büntetőkkel jutott tovább A Brazíliában rendezett Copa América találkozón a címvédő Chile tizenegyesekkel ejtette ki Kolumbiát.
Az őserdők kiirtásával az emberiségnek is vége Brazíliában mindenfajta nemzetközi tiltakozás és a klímaegyezmények ellenére egyre nagyobb léptékben irtják az Amazonas-menti őserdőt. ...

Végül mind belehalunk, ha pár dollárért kiirtják az esőerdőt Brazíliában környezetvédőket ölnek meg az őserdőben, ehhez képest mi képtelenek vagyunk szelektíven gyűjteni a szemetet. Ez a harc már nem a cuki állatokért, vagy az unokáink unokáiért megy, mondja a ...
Összejátszhatott a bíró az ügyészséggel Brazíliában, hogy eltávolítsák Bolsonaro legfőbb ellenfelét az útból Kiszivárgott üzenetek szerint a bíró tanácsokkal segítette az ügyészek munkáját, majd pedig az új kormány igazságügyi minisztere lett.
Vereséggel indult Argentína 2019-es Copa Américája Kolumbia labdarúgó-válogatottja 2-0-ra legyőzte Argentína csapatát a Brazíliában zajló Copa América csoportkörének vasárnap hajnali mérkőzésén.
Fiának ajánlotta fel a washingtoni nagyköveti posztot a brazil elnök Jair Bolsonaro brazil elnök közölte csütörtökön: szövetségi parlamenti képviselő fiának ajánlotta fel, hogy az ország washingtoni nagykövete legyen az áprilisban nyugdíjba vonult nagykövet utódjak...
Botrányok mérgezik Brazíliát Alig fél év alatt kiderült, hogy a szélsőjobboldali vezér, Jair Bolsonaro elnöksége nem oldotta meg az ország gondjait. Hívei közül sokan kiábrándultak és ellene fordultak. (Külföld)
Egyelőre nem viselhetnek nyilvánosan fegyvert a brazil politikusok Nem ment át a törvényhozáson, ezért Jair Bolsonaro brazil elnök kedden visszavonta a fegyvertartás szabályait lazító korábbi rendeletét.