Hamarosan a Tisza-tavat tisztítják a PET Kalózok

Az immár hagyományosnak mondható Felső-Tiszai PET Kupa sorozatot idén a Tisza-tavi futammal bővíti a környezetvédelem iránt elkötelezett Természetfilm.hu Egyesület. A június 14. és 18. között zajló vízi rendezvény keretében a csapatok Tiszafüredtől Kisköréig eveznek saját építésű pillepalack hajóikon, hogy megtisztítsák a folyót és a tavat a felhalmozódott, főként pillepalack hulladéktól.

2019. június 12. 8:00

A cikk folytatása...


Kapcsolódó hírek

A Tisza-tavat tisztítják meg a hétvégén a PET kupa résztvevői Az eddigi években a PET Kupa 78 hulladékhajója 435 ezer palackot szedett össze az ártérből.

Villámárvizek kezelésére készült magyar okostelefon-alkalmazás Villámárvizek elleni védekezést segítő okostelefon-alkalmazást fejlesztett ki a Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság (Kötivizig) a Technokrats Kft. közreműködésével.
Szombat óta már 20 centit apadt a Duna De a Tisza továbbra is árad.
Lázár János újabb feladatot kapott A Tisza-család geszti otthonát kell felújítania.
Öt ország működött együtt a Tisza ökológiai állapotának javításáért A mintegy 2,2 millió eurós JoinTisza projekt európai uniós forrásból, Magyarország társfinanszírozásával valósult meg.
A Tisza mellékfolyóin kisebb árhullámok alakulhatnak ki A vízügy tájékoztatása szerint 409 kilométeren van árvízvédelmi készültség.

Vannak még elérhető áron tóparti ingatlanok Magyarországon a Balaton olyan nagy népszerűségnek örvend, hogy üdülőház vásárlásoknál sokan el is feledkeznek róla, hazánkban léteznek más tavak is. Bár a Velencei-tónál az ingatlanárak Budapest köze...
A Duna Budapestnél tetőzik, a Tisza Záhony alatt még árad Már több mint 587 kilométeren van árvízvédelmi készültség a magyarországi folyókon.
Árad a Duna, a Tisza és a mellékfolyói Már több mint 540 kilométeren van árvízvédelmi készültség.
Emelkedik a Duna és a Tisza vízszintje, árvízvédelmi készültség jöhet Mindkét folyó vízgyűjtő területén jelentős mennyiségű csapadék hullott az elmúlt napokban,
Kezdődik a Tisza hullámterének rendezése Tiszapüspöki és Tiszaug között Cél, hogy jelentősen javuljanak az árvízi lefolyási viszonyok.
Újra lehet közlekedni szerdától a kiskörei Tisza-hídon Folytatódik a híd és környezetének felújítása.