Handó Tünde: az OBT legyen tárgyilagos és pártatlan!

Az Országos Bírói Tanács (OBT) legyen tárgyilagos és pártatlan! - mondta Handó Tünde, az Országos Bírósági Hivatal (OBH) elnöke a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában szerda reggel

2019. június 12. 9:35

A cikk folytatása...


Kapcsolódó hírek

Handó Tünde, közigazgatási bíróságok - fontos kérdésekről dönthet a héten az Orbán-kormány Az Országgyűlés a pünkösdi ünnep miatt kedden kezdi munkáját és csütörtökig ülésezik.

Nem hajlandó foglalkozni a Fidesz Handó Tünde leváltásával Nincs politikai akarat Handó Tünde, az Országos Bírói Hivatal elnökének leváltására derült ki a parlament igazságügyi bizottságának ülésén, ahol a fideszes többség az Országos Bírói Tanácsot megaláz...
Handó Tünde csak azért akarja, hogy ne legyen perelhető, hogy nyugalom legyen a bíróságokon Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter viszont közölte: a törvény úgy jó, ahogy van.
Országos Bírói Tanács: Handó Tünde törvénymódosítással legalizálná a törvénysértéseit A bírói önigazgatási szervezet szerint Handó Tünde pont azokról a pontokról kér törvénymódosítást, amelyek megsértése miatt kritizálják.
Handó Tünde: Az Európai Unió politikai jövője nem eldöntött Erős EU-ra van szükség tette hozzá Vargha Tamás államtitkár.
Vezetői levélben tiltottak le bírókat a Helsinki képzéséről Mostanra olyan témáról sem lehet párbeszéd, hogy hogyan lehetne a jogi bikkfanyelvet érthetőbbé tenni. 2016-ban pedig még fel is szólalt Handó Tünde egy ilyen helsinkis konferencián.

Visszaszólt Handónak a nemzetközi vizsgálóbizottság Handó Tünde beszédet mondott, de nem válaszolt az Európai Bírói Egyesület vizsgálóbizottságának kérdéseire állítja a hvg.hu-nak Günter Woratsch, aki maga is tagja volt a testületnek.
A vizsgálódó nemzetközi szervezettel sem volt hajlandó beszélni Handó Tünde A Nemzetközi Bírói Egyesület jelentése szerint egyértelműen Handó felelőssége, hogy elmérgesedett a viszonya az Országos Bírói Tanáccsal.
Folytatódik az OBH elnöke és a bírók közötti jogvita az Alkotmánybíróságon Handó Tünde nyomán az ombudsman kért alkotmányjogi vizsgálatot, a kormányoldal erre hivatkozva állítja: megkérdőjeleződött az OBT legitimitása.
Kampányba kezdett Handó Tünde melletti kiállásának bizonyítására az OBH A saját elnöke védelmében kampányol az OBH, miután az Országos Bírói Tanács méltatlannak találta posztjára Handó Tündét.
Szerdai sport: Szlovákia-Magyarország az Eb részvételért Kezdődik a legrangosabb versenysorozat selejtezője is.
Európai Bizottság: javult Magyarország digitális fejlettsége A digitális gazdaság és társadalom fejlettségét jelző mutató, a DESI 2019-es adatai szerint Magyarország eredményei az elmúlt néhány évben az uniós átlagnak megfelelő ütemben javultak - közölte je...