Átvizsgálták a roncsot: nem találtak újabb holttesteket a Hableányon

Mint arról korábban beszámoltunk, kedden emelték a felszínre a Hableány roncsait. A többórás művelet során négy holttestet - két nőt, egy férfit és egy kislányt - találtak, közülük hármat már azonosítottak is. Ezt követően a roncsot elszállították további átvizsgálásra.

2019. június 12. 12:25

A cikk folytatása...


Kapcsolódó hírek

Nem kérte az oklevelet a Hableány utasait mentő hajóskapitány Raub Emőke azt mondta, ő csak tette a dolgát.

Koreai segítséggel folytatják a keresést a Hableány áldozatai után A Duna teljes déli szakaszán folyamatos a kutatás.
Százmillió forintos kártérítési perek jöhetnek a Hableány-katasztrófa miatt A mentésben résztvevők kitüntetést kapnak, az áldozatok hozzátartozói és a dél-koreai utazási iroda kártérítési pert indítana.
A Hableány nem száll többet vízre Egyrészt a rossz állapota miatt, másrészt kegyeleti okokból.
A BRFK két napon át huszonhat órában végezte a Hableány szemléjét.
Több BKV-hajónál is problémákat talált egy új vizsgálat A biztonságtechnikai felülvizsgálatot a Hableány-baleset miatt tartották.

Egy búvár szerint a lehető legrosszabb volt a Hableány víz alatti elhelyezkedése A kiszivattyúzás után 80 centis iszapban keresték az áldozatokat a hajótestben, négyet találtak, majd a saját biztonságuk érdekében nem folytatták a keresést.
Kedd hajnalban emelik ki a Hableány roncsait A művelet akár 5-6 óráig is eltarthat.
Légtérkorlátozás van a Duna felett A Hableány mentési munkálatai és a kutatás miatt a Duna érintett szakaszán légtérkorlátozás van érvényben jövő vasárnap éjfélig.
Valószínűleg az ünnepek után húzzák ki a Hableányt Újabb sajtótájékoztatót tartott a TEK szóvivője május 29-én tragikus körülmények között elsüllyedt Hableány mentésével kapcsolatban. A Bors helyszíni tudósítója elmondta, hogy csak az ünnepek után tud...
Hajóbaleset - TEK: döntően a gerincén áll a hajó A legfrissebb szonárképek szerint döntően a gerincén, déli irányban (tattal felfelé) áll a múlt szerdai hajóbalesetben elsüllyedt Hableány - mondta a Terrorelhárítási Központ (TEK) társadalmi kapc...
Hableány: megtalálták az egyik magyar áldozatot Az Érdnél talált holttestet is azonosították, ő az egyik dél-koreai utas volt.