Készpénzmentesítés: van, amiben messze kilógunk a sorból

A magyarok hatvan százaléka egyetért azzal, hogy az elektronikus fizetési megoldások növelésével és a készpénz visszaszorításával csökkenthető hazánkban az árnyékgazdaság - derült ki a Mastercard...

2017. június 19. 12:54

A cikk folytatása...


Kapcsolódó hírek
A PayPal és a Mastercard közösen egyszerűsítik az online és bolti fizetést A két cég megállapodásának hála 6,5 millió helyszínen lesz elérhető a PayPalos bolti fizetés.

Friss hírek
190 millió forintból készült el a pazsagi turistaház 190 millió forintból elkészült a pazsagi turistaház. A Bejárható Magyarország kormányzati program 160. erdei szálláshelyének átadásán a földművelésügyi miniszter azt mondta: az erdei szálláshelyek hálózata lehetővé teszi már szinte az egész ország bejárását.
Itt vannak a magyar okos építőanyagok, csak észre kéne venni őket Kőburkolattal vízgazdálkodás, kenderszigeteléssel levegőtisztítás, tetőcseréppel energiatermelés: környezetbarát építőanyagokkal talál magának piacot egyre több hazai gyártó.
Még az utolsó pillanatban is a szélsőjobb ellen óvott az osztrák kancellár A vasárnapi parlamenti választások előtt Christian Kern arról beszélt, hogy meg kell akadályozni az ÖVP és az FPÖ koalícióját. A kancellár szerint nem szabad elfelejteni a Wolfgang Schüssel kormányzása során történteket. A osztrák lapok szerint még bármi megtörténhet vasárnap.
Van róla fogalmad, mennyit ér a világ legértékesebb bankjegye? A kereskedelmi és pénzügyi tranzakciók növekvő volumene és értéke a múltban gyakran arra kényszerítette a világ jegybankjait, hogy a forgalom hatékonyabb lebonyolítása érdekében nagyobb értékű...
Hihetetlenül alacsony benzinárak jönnek A jelenlegi ötödére, vagyis hordónként 10 dollárra eshet az olaj ára - mondta egy iparági elemző a CNBC-nek. Várakozásai szerint az elektromos autók elterjedése már a következő 6-8 évben érdektelenné teszi az olajipart, és teljesen átalakítja a különböző energiahordozók jelentőségét a gazdaságban. ...
Rutinmunkát végzel? Robotokra cserélne le téged a hazai adóguru Komolyabb munkával elégedettebb lennél szerinte....

Új fegyverrel védik a bankkártyáinkat a csalóktól A bankoknak egy új csalásfelderítő/megelőző eszközt ad a kezébe a Mastercard, amely képes előre megmondani, ha vélhetően csalók kezébe kerülnek a bankkártyás adataink. Egyes felmérések szerint csupán....
Megjelent a legnépszerűbb úti célok listája Idén is Bangkok, London és Párizs lett dobogós a világ legnépszerűbb úti céljainak ma közzétett ranglistáján, melyet a Mastercard a külföldi látogatók száma és költései alapján állít össze évről évre,...

Top hírek:
Háromból három egészségügyi közbeszerzés volt szabálytalan Röntgengépek, CT berendezések, lélegeztetőgépek, laborműszerek és egyéb orvosi eszközök beszerzésére írt ki három közbeszerzési pályázatot az Állami Egészségügyi Ellátó Központ (ÁEEK) az elmúlt hónapokban, a Közbeszerzési Döntőbizottság azonban mindegyikben talált valamilyen szabálytalanságot.
Hihetetlenül alacsony benzinárak jönnek A jelenlegi ötödére, vagyis hordónként 10 dollárra eshet az olaj hordónkénti ára - mondta egy iparági elemző a CNBC-nek. Várakozásai szerint az elektromos autók elterjedése már a következő 6-8 évben érdektelenné teszi az olajipart, és teljesen átalakítja a különböző energiahordozók jelentőségét a gazdaságban.
Ez lett a nagy lázadásból: a britek rosszul vannak a kormányuktól és a Brexittől Háromból majdnem két britnek nem tetszik, ahogy a kilépést kezelik.
A CEU szerint a kormány csak az időt akarja húzni Az intézmény szerint a határidők módosítgatása csak a bizonytalanságot növeli az egyébként diszkriminatív ügyben.
Egyenesen a pokolból hozott energia menthetné meg az emberiséget A földfelszín alatti forróság megzabolázása nemcsak zöld energiát adhat, hanem kordában tarthatná egy szupervulkán kitörését is.
Rácsapta az ajtót a Századvégre, most a kormányváltás receptjét adná az ellenzéknek Még le lehet győzni az Orbán-kormányt, vallja Mellár Tamás, a Fidesz holdudvarának hátat fordító közgazdász. Szerinte pécsi indulása azt mutatja, hogyan lehetne ennek az esélyét megadni.