Válaszút előtt a Bánkitó - 3 dolog, ami feltűnt az idei "legkisebb nagyfesztiválon"

A Bánkitó kilenc évre visszatekintő evolúciója az egyik legérdekesebb sztori a hazai fesztiválpalettán: az apró, baráti eseményből kinövő rendezvény sztorija idén megint új fordulatot vett. Mivel a Bánkitó továbbra is az egyik legélhetőbb zenei/közéleti fesztivál itthon, és a szervezőcsapat érezhetően keresi a lehetséges utakat a jövőre nézve, sorba vettük, mit tapasztaltunk az idei kiadáson.

2017. július 17. 20:34

A cikk folytatása...Friss hírek
Különleges éjszaka kezdődött el, meglepődhet séta közben Megkezdődött pénteken A zene éjszakája - csak klasszikusan elnevezésű esemény, amelyen nyolc belvárosi helyszín ad otthont mások mellett Bartók, Strauss és Gershwin műveit megszólaltató minikoncerteknek Budapesten.
1200. A dzsungel könyve musical előadás a Pesti Színházban!Videó itt! A Pesti Színházban A dzsungel könyve 1200. előadásához érkezik november 18-án este, így a közönség ismét egy színháztörténeti pillanatnak lehet részese. A Pesti Színház zenés játéka több mint 21 évvel a bemutató után is töretlen népszerűségnek örvend. Ugyan ki tudná összefoglalni, mi mindenről szól a farkasok közt nevelkedett Maugli, az emberek ketrecéből szabadult Bagira, a törvényt bölcsen oktató Balu, a titokzatos Ká, a bosszúra és embervérre szomjas Sír Kán története? Szól a születésről és a halálról, a befogadásról és a kitaszításról, a csapatról és a magányról, a gyerekkor és a kamaszkor varázslatos időszakáról vagyis mindarról, ami egy kölyökkel megeshet, akár farkasok, akár emberek között nevelkedik.
Már több mint 40.000 nézője van Mészáros Márta új filmjének Az Aurora Borealis - Északi fény 4. hete szerepel az országos mozi top10-ben!
III. Gitárpárbaj a Barba Negra Music Clubban Felkai Miklós fejében három évtizeddel korábban született meg a gondolat, hogy egy csapatba terelje a nyolcvanas évek közepe-végének akkori legmeghatározóbb gitárosait.
David Bowie és Prince előtt is fejet hajt Az Igazság Ligája fotó Csak egy pillanatra, de egy annál kedvesebb és szellemesebb gesztus erejéig jelenik meg a két néhai poplegenda az új szuperhősmoziban.
Férje halála után sógora mindenétől megfosztotta Árpád-házi Szent Erzsébetet 786 éve, 1231. november 17-én halt meg Árpád-házi Szent Erzsébet (Thüringiai Szent Erzsébet), a szegények és gyermekek pártfogója. Élete férje 1227-es halálától kezdve üldözések, megaláztatások sorozata volt.

Top hírek:
Stallone tagadja, hogy 16 évest kényszerített hármasszexre Tizenhat éves lány tett bejelentést a sztár ellen még 1986-ban, az erről szóló jegyzőkönyvet most szerezte meg egy brit bulvárlap. Stallone tagad.
Közeleg a tél...és egy Trónok harca-maraton Sajnos nem Budapesten, de egy igazi rajongó erre a hírre repülőre száll és meg sem áll Londonig.
Csárdáskirálynő Egerben A Gárdonyi Géza Színház Halasi Imre rendezésében állítja színpadra az operett irodalom legismertebb darabját.  [...] Bővebben!
Kultregény adaptációjában tér vissza a tévébe George Clooney A Vészhelyzet után húsz évvel George Clooney visszatér a tévébe: a sztár Joseph Heller A 22-es csapdája című regényéből rendez sorozatot, amelyben szerepel is.
Koós János: Nem bundával nyertük a táncdalfesztiválokat Koós Mátrai Zsuzsa énekesnő kijelentésére reagált.
Bizánctól Aragóniáig Árpád-házi királylányok messzi földön Egy királyi dinasztia történelmi beágyazottságát nemcsak az határozza meg, hogy hány évszázadig uralkodott az általa birtokolt területeken, hanem az is, hogy mai szóval élve, milyen nemzetközi kapcsolatokat épített ki. Az Árpád-ház e tekintetben nem panaszkodhat, hiszen a dinasztiából származó királyi lányok Európa csaknem minden szegletébe eljutottak.