A történelem megosztó időszakainak mai hatása - a Charlottesville-i tüntetések hátteréül

A virginiai Charlottesville városában halálos áldozatokkal is végződő, véres összecsapásokba torkolltak a demonstrációk, amelyeket a szervezők azért hirdettek meg, hogy tiltakozzanak Robert Lee tábornok szobrának eltávolítása ellen. Robert Lee az amerikai polgárháborúban a rabszolgatartó déliek - a konföderáció - seregeinek főparancsnoka volt.

2017. augusztus 13. 9:13

A cikk folytatása...


Kapcsolódó hírek
Visszatértek Charlottesville-be a szélsőjobbosok Két hónappal a halálos áldozatot is követelő zavargások után ismét gyülekeznek a nacionalista tüntetők Charlottesville-ben.

Friss hírek
Folytatja a pesmergák kiképzését a német hadsereg Már nem tartanak attól, hogy az ő fegyvereikkel lövik az iraki kormányerőket.
Továbbra is sokan tartoznak tartósan az adóhatóságnak Továbbra is sok tartós adósa van a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnak (NAV): szeptember végén 2889 magánszemély és egyéni vállalkozó tartozott egyenként több mint 10 millió forinttal, és 1856 társaság, szervezet egyenként több mint 100 millió forinttal 180 napon keresztül, folyamatosan az adóhatóságnak - derül ki az adóhivatal honlapján közzétett adatokból.
Különleges térképen a 250 legfontosabb betegség Milyen módon kapcsolódnak a betegségek egymáshoz, Hogyan lehetséges két egymástól teljesen különböző kór között összefüggés? Ezt mutatja meg az a különös térkép, amelyet a Semmelweis Egyetem kutatói alkottak a 250 legfontosabb betegség közti kapcsolatokról.
EBEL: hosszabbításban győzött a Fehérvár AV19 Znojmóban A 63. percben David Gilbert döntötte el a mérkőzést.
Gyengült a forint péntek estére Enyhén gyengült a forint péntek estére a vezető devizákkal szemben a bankközi devizapiacon.
Karambol és lezárás az M5-ösön Egymásba rohant három személygépkocsi az M5-ös autópálya Szeged felé vezető oldalán, a 41. kilométernél, Kakucs közelében.

Egy amerikai képviselő szerint Soros György áll a charlottesville-i összecsapások mögött Paul Gosar szerint az üzletember finanszírozta a nácik balhéját.
Amerika a szemünk előtt kérdőjelezi meg azt, amire épült Lehet, hogy a történelmi nagyjaik nem is voltak jó emberek? Tényleg olyan jó a szólásszabadság, ha sok a náci és az erőszakos balos? Charlottesville súlyos konfliktusokat hozott felszínre, és egyelőre...

Top hírek:
28 migránst fogtak a románmagyar határ közelében A menekülteket a NagycsanádKiszombor határátkelőhely körzetében állították meg.
Online galériába rendezték a Hubble Messier katalógusát A galéria jelenleg 63 Messier-objektumot tartalmaz, folyamatosan töltik majd fel a feldolgozott képekkel.
Óriási: Babos Tímea egy év után újra a TOP10-be kerül Mindezt annak köszönheti, hogy Andrea Hlavackovával megnyerte a párosversenyt a moszkvai keménypályás tenisztornán. Idén ez volt a negyedik győzelmük.
Vasárnap délutánig kirándulóidő, az ünnepen szakadó eső várható Reggelenként már elkel a télikabát.
A mindentől eltiltott Blatter meghívást kapott a foci vb-re Vlagyimir Putyin hívta meg az ex FIFA elnököt Oroszországba.
Már a Wall Street-i veteránok is a bitcoinra esküsznek A profi befektetők között is nagy a megosztottság, ha a kriptodevizákról van szó, egyesek szerint a jövő pénze, míg mások szerint az egész egy hatalmas lufi, amely bármelyik pillanatban kipukkadhat....