Országjárásra indul a Seuso-kincs

Az úgynevezett Seuso-kincs, amely az egykori Pannonia provincia területén fellelt, az egyetemes antik kultúra egyik legnagyobb értékű lelete magyarországi bemutatására Kaposvár, Kecskemét, Miskolc, Nyíregyháza, Székesfehérvár és Zalaegerszeg megyei jogú városokban vándorkiállítást szerveznek.

2017. szeptember 12. 15:16

A cikk folytatása...


Kapcsolódó hírek
Először Székesfehérváron lesz látható a teljes Seuso-kincs A Szent István Király Múzeum lesz ugyanis az október 29-én induló magyarországi vándorkiállítás első állomása.
A Seuso-kincseknél is értékesebb lehetett, ami egy horvát királysírban volt, de a fosztogatók megint beelőzték a régészeket Az egyik kutató szerint akkora a kár, mintha betörtek volna zágrábi székesegyházba, és kiürítették volna a kincstárat.
Még a Seuso-kincseknél is jobbat vehetne most a kormány
Pályakarbantartás: változik a hatvani, szolnoki, lajosmizsei vonatok menetrendje a Budapest és Hatvan között közlekedő S80-as személyvonatok összevonva közlekednek a Budapest-Miskolc-Sátoraljaújhely útvonalú sebes- és a Budapest-Eger közötti gyorsvonatokkal.
Baleset történt az M7-esen, zárva a fél pálya Szalagkorlátnak ütközött egy személygépkocsi az M7-es autópálya Letenye felé vezető oldalán, a 64-es kilométernél, Székesfehérvár térségében.
A Zalaegerszeg nyerte a teke világkupát Német ellenfelüket győzték le a döntőben a mieink.

Esélyük sem volt - drámai képek, friss hírek az M5-ösön történt balesetről Egy 30 éves rendőr és a buszukat vezető sofőr halt meg egy balesetben hétfő délben az M5-ös autópálya Budapest felé vezető oldalán, Kecskemét térségében.
NB I - Nyert a Kaposvár és a Pécs A Baranya megyeiek idegenben, a Somogy megyeiek otthon nyertek.
Pizzák egy kis kulináris csavarral Fügés, sütőtökös, mézes pizza, mindez egy gyorsétteremben. A feltétek szezonálisan változnak, a tulajdonosok pedig hónapról hónapra újabb ízvilágokat kapcsolnak össze. Minőségi alapanyagokból, nem csa...
Győzelemmel kezdett a Nyíregyháza a röplabda Közép-európai ligában Három szettben nyertek a Slávia ellen.
Visszatért az edző, akivel legutóbb megértük a nemzetközi kupatavaszt Szentes Lázár vezetésével nyert a Győr a Nyíregyháza otthonában a labdarúgó NB II-ben.
A Miskolc is hibátlanul zárt az Eurokupában Vasárnap a Kassa csapatát is könnyedén múlták felül.