Szojuz MSZ-06

Egy orosz és két amerikai űrhajóssal egészült ki a Nemzetközi Űrállomás (ISS) személyzete.

2017. szeptember 13. 6:15

A cikk folytatása...


Kapcsolódó hírek
Évek óta nem repültek így a NASA űrhajósai Megérkezett a Nemzetközi Űrállomásra (ISS) szerdán a Szojuz MSZ-06 orosz űrhajó legénysége, amely körülbelül öt hónapot tölt majd a Föld körül közel négyszáz kilométeres magasságban keringő űrbázison...

Friss hírek
Ön átmegy a világ legrövidebb IQ-tesztjén? Mindössze 3 egyszerű kérdésből áll Milyen gyorsan tudja megadni a helyes választ három meglehetősen egyszerű kérdésre? Intuícióira vagy az eszére hallgat? De úgy is kérdezhetnénk: hogy áll a közérthető matematikával? Nézzük a tesztet.
Már megvan az energiaforrás, ami örökre ellátná a Földet csak az a bökkenő, hogy végül nagyon ráfáznánk Amerikai kutatók érdekes gondolattal játszottak el: mi lenne, ha az óceánokra óriási szélerőműt építenénk? Az első eredmények biztatóak voltak, csakhogy közbejött egy nem is kicsi probléma.
„Kétnevű” távközési hold Falcon-9-cel A SpaceX rakétája ezúttal ismét Floridából indult, a SES-11/EchoStar-105 műholdat állította geostacionárius átmeneti pályára.
Ma ér a Föld közelébe a 27-40 méteres, ház méretű aszteroida Egy nagyobb házhoz hasonló méretű aszteroida halad el csütörtökön a Föld mellett, nagyjából 44 ezer kilométer távolságra. Négy éve egy ugyanekkora aszteroida becsapódása 1500 sérültet eredményezett. Ahhoz a mai darab is elég közel lesz, hogy hasznos infókat nyerjünk a későbbi becsapódások elleni védekezéshez.
Először Szűz Máriához imádkoznak, aztán a nők véresre pofozzák egymást Sajátos tavaszköszöntő hagyomány Mexikóból.
Újabb műholdat állított pályára a SpaceX Falcon A rakéta sikeresen landolt egy távirányítású bárkán.

Két férfi sétálgatott a Nemzetközi Űrállomás peremén: bámulatos fotók! A NASA felvételein megnézheted az űrsétát.
A Nemzetközi Űrállomás legénysége jelenti: a sarki fény az űrből is káprázatos Az 53-as expedíció tagjai az északi és a déli fényt is megörökítették.

Top hírek:
Mindenkit megdöbbentett, amit az emberi agyban találtak Olyan rendszert sikerült megfigyelni, ami évszázadokig észrevétlen maradt.
Jót akar a Twitter, de 3 probléma is van a "később elolvasós" funkciójával Aki rendszeresen twitterezik, tudja: rengeteg érdekességet lehet találni a közösségi oldalon, de nincs idő mindet azonnal megnézni. E probléma megoldására a Twitter fejleszt is egy később elolvasós funkciót, de van vele három probléma.
iPhone-ja van? Készüljön, jön az új emoji-sereg Csak tudjon majd válogatni belőlük, soktucatnyi új emoji érkezik az iOS 11.1 második bétájával.
Most 20 éves az ön legkedvesebb barátja Ma már legalább 2,7 millió emberre kellene teríteni a születésnapi asztalhoz, ám zene, képek és videó van bőven az emlékezéshez.
Megépítették a világ legpontosabb óráját: annyira pontos, hogy még a világegyetem működését is segíthet megérteni Az amerikai Nemzeti Szabványügyi és Technológiai Intézet fizikusai olyan atomórát fejlesztettek ki, amellyel jelenlegi ismereteink szerint az idő legkisebb egységét is képesek mérni.
Mostanában mintha nagyon lassulna a gépe egy-egy weboldaltól? Lehet, hogy ez van mögötte Egyre több webhelynél fordul elő, hogy az üzemeltetők tudta nélkül a hackerek egy furcsa kódot helyeznek el az oldalon. Sőt, mostanában néha maguk az üzemeltetők is be-beillesztetik a számukra pénzt generáló, a felhasználónál viszont géplassulást eredményező kódot.