Mérő László: A fekete cica

A gazdaság sokkal gyorsabban is haladhatna, csak ahhoz másban kellene hinnie a kormányzatnak. De akkor kevesebb közpénznek lehetne a közpénz jellegét egyik napról a másikra megszüntetni.

2017. szeptember 13. 18:10

A cikk folytatása...


Kapcsolódó hírek
Mérő László: Az oktatás mint befektetés De mennyi a hozama? A matematikus-pszichológus szerző elmagyarázza, miért adtak Nobel-díjat annak, aki ezt megmondta.

Friss hírek
Újra jó vétel az OTP részvénye Az elmúlt hetekben lezajlott egy egészséges korrekció az OTP részvényeiben. A fundamentumok eddig is vonzóak voltak, de most már a technikai kép is újra vonzóvá teszi a részvényt, így piaci árfolyamon javasoljuk az OTP részvények vételét.
A hazánkban élő külföldiek vállalkozóvá válását segíti a Saját Erőből 3.0 program A hazánkban élő, harmadik országból származó tehetséges, kreatív fiataloknak nyújt támogatást vállalkozói terveik megvalósításában a Saját Erőből 3.0 edukációs és mentorprogram. Az idén harmadik alkalommal megszervezett program számos innovatív vállalkozói ötlet megvalósulásához járult hozzá.
Eredményesnek bizonyul hazánk és a Siemens együttműködése Magyarország és a Siemens már több mint egy évszázados együttműködése nemzetközi összehasonlításban is kiemelkedően eredményes - mondta a nemzetgazdasági miniszter szerdán Budapesten, egy rendezvényen.
3 milliárd font jut a Brexitre A brit kormány 3 milliárd fontot (több mint ezermilliárd forintot) különít el a brit EU-tagság megszűnésével összefüggő bármilyen jövőbeni pótlólagos finanszírozási igényre - mondta a következő pénzügyi év költségvetési tervezetét ismertetve szerdán a brit pénzügyminiszter.
Jelentősen javult a fogyasztói hangulat az euróövezetben Jelentősen javult a fogyasztói bizalom az euróövezetben és az Európai Unióban novemberben - derült ki az Európai Bizottság szerdán közzétett előzetes gyorsbecsléséből.
IKEA állásfoglalás a BASF ügy kapcsán A sajtóban több helyen megjelent és az IKEA termékeit is érintő BASF ügy kapcsán az IKEA szeretné tájékoztatni vásárlóit, hogy a megnövekedett diklórbenzol szint, mely a BASF cég gyártási hibája során került bizonyos termékekbe, nem jelent egészségügyi kockázatot.

"Bázis és oázis" Mérő László ajánlja a HVG jubileumi lapszámát Tájékozódási és felüdülési pontnak tartja a HVG-t Mérő László. Az ismert tudóst arra kértük, értékelje a legfrissebb lapszámot.

Top hírek:
Orbánék kedvelt arab szállodása engedély nélkül építkezik Építésrendészeti eljárást kezdeményezett a II. kerületi polgármesteri hivatal egy luxusvilla miatt, amely az érdemkereszttel is kitüntetett Hamdan Sameer Mahmoudé, a kormánykedvenc Mellow Mood szállodaüzemeltető cég társtulajdonosáé írta az Átlátszó.
Csepreghy: nem osztogatunk hitelekből Kulcskérdés a költségvetési hiány alacsonyan tartása és az adósságcsapda elkerülése - mondta el Csepreghy Nándor, a Miniszterelnökség miniszterhelyettese a GKI Gazdaságkutató Az euró bejövetele a...
Még mindig hisz a kormány a 4% feletti idei növekedésben Az első háromnegyedév adatai alapján jól látható, hogy a gazdaság idei növekedése igazolja a kormány és a nemzetközi intézmények várakozásait, 4 százalék feletti bővülésre lehet számítani - mondta...
Jön az új e-jegyrendszer a BKK-nál Szerdán a T-Systems átadta a BKK-nak az újra lefejlesztett e-jegyrendszert, amelyet korábban több súlyos hiba miatt állítottak le. A korábbi hibáiból tanulva most nem büntetik, hanem egyenesen pénzt...
Az évszázad üzletét kötötték meg a szomszédok Trumppal Megkötötték a szerződést a lengyelek a rendszeres amerikai cseppfolyósítottgáz-szállítmányokról.
2,5 százalékkal növekedhet a görög GDP A jövő évi görög költségvetési terv az idei 1,6 százaléknál nagyobb, 2,5 százalékos gazdasági növekedéssel számol. Tavaly stagnált a görög gazdaság.