Megsemmisült a Szaturnusz légkörében a Cassini űrszonda

egsemmisült a Szaturnusz légkörében a Cassini, az amerikai és az európai űrügynökség, a NASA és az ESA űrszondája pénteken, ezzel befejeződött a húsz éve tartó misszió, az emberiség egyik legjelentősebb műholdas küldetése.

2017. szeptember 15. 20:37

A cikk folytatása...


Kapcsolódó hírek
Összeállt a Cassini búcsúképe A műhold 13 éven át volt a Szaturnusz kisérője, a páratlan felvételen a bolygó jelenik meg a maga teljességében.
Egy jeges hold forró belseje A Szaturnusz körüli küldetése során a Cassini számos érdekességet fedezett fel a Szaturnusz hatodik legnagyobb holdjának, az Enceladusnak a geológiai aktivitásával kapcsolatban.
Búcsú a Szaturnusztól: íme a Cassini egyik utolsó felvétele A kép két nappal az űrszonda megsemmisülése előtt készült.
A Szaturnusz tartja melegen az Enceladus óceánját Erre a következtetésre jutottak a kutatók egy új tanulmányban.
HAZATÉR A NAGY TANÍTÓ A SZATURNUSZ A BAKBAN Ez év december 20-án, hajnali 6:49-kor a Szaturnusz hazatér saját jegyébe a Bakba, azaz asztrológiai nyelven uralmi helyzetbe kerül. Az uralmi helyzet azt jelenti, hogy az adott bolygó uralja azt a j...
Pénz nélkül osztogat parancsokat Trump - ez futtatja fel az űrversenyt? Az amerikai elnök módosította az amerikai űrkutatási hivatal terveit, hogy az amerikaiak újra a Holdra lépjenek, később pedig a Vörös Bolygót is célba vennék. Eddig a költségek szabták az igazi határt...

Mesterséges intelligenciával kutat élet után a NASA A csütörtöki bejelentést nagy titkolózás előzi meg.
Mi történik azzal, aki az űrben hal meg? A NASA egyik ötlete, hogy a testét le kell fagyasztani, majd addig rázni, míg elporlad.
Phobos-mintavétel A NASA bejelentette, hogy egy tudományos műszer építésével járul hozzá a japán MMX szondához, amelynek célja, hogy talajmintát hozzon a Phobosról.
LED lámpával az űrben is lehet növényeket termeszteni A NASA már egy ideje kísérletezik a módszerrel.
Világsztárok lézerkezelése az éles látásért Mi lehet a közös Brad Pittben, Courteney Cox-ban, Tiger Woods-ban, a NASA űrhajósokban és a TOP GUN vadászpilótákban? Az, hogy a tökéletesnél is élesebb látásuk van a femtolézernek köszönhetően.
Jött egy fotó a Jupiterről, ami mindent visz nézze csak meg teljes méretben A Jupiter viharairól a NASA nemrég egy távoli képet mutatott, már az is olyan volt, mintha egy élő festmény lenne, de azóta másodszor tesznek rá egy lapáttal a látványra. Mutatjuk a legújabb műalkotá...