Megsemmisült a Szaturnusz légkörében a Cassini űrszonda

egsemmisült a Szaturnusz légkörében a Cassini, az amerikai és az európai űrügynökség, a NASA és az ESA űrszondája pénteken, ezzel befejeződött a húsz éve tartó misszió, az emberiség egyik legjelentősebb műholdas küldetése.

2017. szeptember 15. 20:37

A cikk folytatása...


Kapcsolódó hírek
Fura dolgokat találtak a Szaturnusz-ködben Európai kutatók elsőként alkottak részletes optikai térképet egy planetáris köd belső szerkezetéről.
Közzétette a NASA a Cassini utolsó felvételeit, és van köztük egy rejtélyes jelenséget megörökítő Felkerült a YouTube-ra a néhány napja a Szaturnusz légkörébe zuhanva elporladt Cassini űrszonda utolsó fényképeiből készített összeállítás.
A Cassini a magyar űrkutatás számára is meghatározó volt A magyar mérnökök fontos szerepet játszottak az űrszonda megalkotásában, végső pillanatait pedig Csillebércről nézték végig. Szalai Sándor kutatóval beszélgettünk.
Élet a Cassini után: 5 misszió indulna a Szaturnuszhoz Akár már 2025-ben visszatérhetünk a Cassini sírhelyéhez, hogy ott folytassuk a kutatást, ahol a szonda abbahagyta.
Tesztelje, mennyit tud a Cassini űrszonda most véget ért küldetéséről Kiderítheti, mennyit jegyzett meg a jelentős válllakozás eredményeiből.
Kvíz: mennyire ismeri a NASA legjelentősebb misszióját? A Cassini az űrkutatás legjelentősebb eszköze volt, 13 évig küldte az adatokat, pénteken megsemmisült.

Videó: Magyarok is részt vettek a Földön kívüli gejzírek felfedezésében Amíg a Cassini-Huygens küldetés szondája oda nem ért a Szaturnuszhoz, a tudósok úgy gondolták, a Naptól ennyire távol nem lehetnek adottak az általunk egyetlenként ismert élet feltételei. De aztán a ...
Iszonyatos sebességgel csapódik a bolygóba az űrszonda: holnap érkezik meg Ezzel befejezi pályafutását a Cassini űrszonda.
453 ezer felvétellel maga mögött semmisül meg a Cassini pénteken A Szaturnuszhoz 2004-ben érkezett Cassini űrszonda több mint 453 ezer képet küldött a Földre a Naprendszer második legnagyobb bolygójáról, annak gyűrűiről és holdjairól, az utolsó felvételek órákkal a...
A Cassini kiderítette: lakható lehet a Szaturnusz két holdja Az űrszonda kalandjai pénteken érnek véget, ezért mindenképp érdemes beszélni az eredményeiről.
A héten semmisül meg minden idők egyik legfontosabb űreszköze A Cassini űrszonda 20 éve indult el, pénteken azonban véget érnek kalandjai.
Aszteroida közelít a Föld felé: a NASA csak most szólt, hogy órákon belül érkezik Tegnap jelentették be, hogy elhalad mellettünk egy kisbolygó.