Magyarország a renitensek között

Csaknem 10 ezer olyan ítéletet tart számon az Emberi Jogok Európai Bírósága (EJEB), melyeknek máig nem tettek eleget az Európa Tanács tagállamai, bizonyos esetekben már 25 éve várat magára a törvényszék döntésének végrehajtása - írta a Politico brüsszeli hírportál.

2017. szeptember 20. 14:13

A cikk folytatása...


Kapcsolódó hírek
Ukrajna - haladékot kapott a magyar nyelvű oktatás Magyarország ígéretet kapott, hogy addig nem vezetnek be semmilyen változtatást Ukrajnában a magyar kisebbség oktatásában, amíg nem születik meg az Európa Tanács Velencei Bizottságának állásfoglal...
Még nem változtat Ukrajna, haladékot kapott a magyar nyelvű oktatás Magyarország ígéretet kapott, hogy addig nem vezetnek be semmilyen változtatást Ukrajnában a magyar kisebbség oktatásában, amíg nem születik meg az Európa Tanács Velencei Bizottságának állásfoglalása ...
Kérdőre vonták az olasz belügyminisztert líbiai egyezménye miatt Az Európa Tanács emberi jogi biztosa kérdőre vonta az olasz belügyminisztert a Líbiával kötött egyezménye miatt.
EJEB: Önkényesen ítéltek el egy ellenzéki politikust Oroszországban Moszkva viszont nem ismeri el a bíróság ítéleteit.
Klimkin: nem vereség és nem győzelem az Európa Tanács határozata Nem vereség és nem győzelem Ukrajna számára az Európa Tanács Parlamenti Közgyűlésének (PACE) az új ukrán oktatási törvényről csütörtökön elfogadott határozata.
Este 7:59 Orbán: a világ legüldözöttebb vallása a kereszténység; Az Európa Tanács kiállt a kárpátaljai magyarokért; Zavargásokat tervez a szélsőbaloldal Ausztriában.

Porosenko: a törvény egyenlő lehetőséget ad mindenkinek Az ukrán oktatási törvény - a nemzetközi kötelezettségvállalásokkal összhangban - szavatolja a "szükséges szintű" oktatást a nemzetiségek nyelvén és egyenlő lehetőséget biztosít minden állampolgár...
Elnököt választott az Európa Tanács Parlamenti Közgyűlése Stella Kiriakídisz a testület harmadik női, sorban a 30. elnöke lesz.
Moszkva nem ismeri el az EJEB ítéleteit Addig nem ismeri el ezeket, míg nem szavazhat az Európa Tanács Parlamenti Közgyűlésének ülésein.
Ukrajna: Kedvezően ítéli meg az ET az új oktatási törvényt Az Európa Tanács (ET) szakértői pozitívnak tartják az ukrajnai oktatási reformot.
Az EJEB elmarasztalta Magyarországot Elsőfokú ítéletében elmarasztalta kedden Magyarországot a strasbourgi Emberi Jogok Európai Bírósága (EJEB), mert megítélése szerint a magyar hatóságok 2010-ben indokolatlanul tiltottak be egy tünt...
Jogsértő lehet az internetes oldalak önkényes blokkolása Az Európa Tanács tagállamaiban széles körben elterjedt internetes oldalak önkényes elérhetetlenné tétele veszélyezteti a véleménynyilvánítás szabadságát.