Közzétette a NASA a Cassini utolsó felvételeit, és van köztük egy rejtélyes jelenséget megörökítő

Felkerült a YouTube-ra a néhány napja a Szaturnusz légkörébe zuhanva elporladt Cassini űrszonda utolsó fényképeiből készített összeállítás.

2017. szeptember 25. 6:03

A cikk folytatása...


Kapcsolódó hírek
Az első amerikai űrruhatervet látva előbb gondolnánk egy gyenge sci-fire, mint a holdraszállásra A tervet látva a NASA felkötötte a nadrágot, az évtized végére pedig megvalósult Kennedy elnök álma: embert küldtek a Holdra.
Két férfi sétálgatott a Nemzetközi Űrállomás peremén: bámulatos fotók! A NASA felvételein megnézheted az űrsétát.
NASA űrhajósok és TOP GUN vadászpilóták lézerkezelése magyar találmány (X) Gyors, biztonságos és fájdalommentes – Pár szóban így foglalnánk össze a FEMTO kezelést. Nem véletlen, hogy a sztárok is a Sasszem FEMTO
Ház nagyságú aszteroida közeledik felénk A NASA aktiválja a bolygóvédelmi rendszerét.
Ötvenkilenc éves a NASA Az űrkutatásban máig aktív szerepet betöltő szervezet legújabb célpontja a Mars.
Sok vízjég lehet a Merkúron Erre a következtetésre jutottak a kutatók a NASA szondájának adatai alapján.

Ezt is megértük: már gyűjtik a pénzt, hogy bebizonyítsák, a Föld igazából lapos Aki a NASA-nak nem hisz, járjon utána könnyű ezt mondani azoknak, akik szerint a Föld lapos, de sok pénzbe kerül az űr "független" tanulmányozása. Erre kezdtek el pénzt gyűjteni. Soroljuk a sokkal o...
Oroszországgal együtt vág neki a Holdnak a NASA Együtt építik az égitest körül keringő űrállomást, ami a Mars-utazás kapuja lehet.
A Cassini a magyar űrkutatás számára is meghatározó volt A magyar mérnökök fontos szerepet játszottak az űrszonda megalkotásában, végső pillanatait pedig Csillebércről nézték végig. Szalai Sándor kutatóval beszélgettünk.
A földi gravitációval katapultált a NASA kisbolygóvadász űrszondája Az OSIRIS-REx folytatta az útját a Bennu felé, hogy röptében mintát vegyen belőle.
Pachmann Péterék ledöbbentek a drónok felgyorsulási idején A szeptember 23-án megrendezésre kerülő Tudományok Fővárosán közel 60 kiállító és 30 előadó várja az érdeklődőket. Bartók Marcell főszervező felsorolta, milyen izgalmas programokkal készültek, ilyen p...
8 hónap után jöttek elő a NASA elzárt kutatói Az űrügynökség azt próbálja kitalálni, hogyan lehet egy ideális csapatot összeállítani a hosszútávú küldetésekhez.