Durvul a kampány Katalóniában

Vasárnap tartják meg az elszakadásról szóló népszavazást Katalónia bizonyos területein, a kampány utolsó napjaiban azonban egyre hevesebbé váltak az események, hiszen az elszakadás-pártiaknak a törvényt megkerülve kell szavazásra bírniuk honfitársaikat.

2017. szeptember 26. 22:58

A cikk folytatása...


Kapcsolódó hírek
Katalónia igen, Koszovó nem? - Belgrádi sérelmek a brüsszeli kettős mérce miatt Nem okozott nagy örömet eddig az október a szerb politikának: a katalán népszavazás utózöngéi miatt ugyanis a szerb vezetés kettős mércét emleget Brüsszellel kapcsolatban. Az nem tetszik déli szomszéd...
"Nem lesz jobb Katalóniának önállóan" A Spanyolország-szakértő szerint hétfőn, ha a tényleges függetlenségét nem is kiáltja ki Katalónia, egy függetlenségi nyilatkozat megszülethet. Nagy Sándor Gyula, a Külügyi és Külgazdasági Intézet vez...
Most már mindenki annyira befeszült Spanyolországban és Katalóniában, hogy a focisták tűnnek a legmegfontoltabbnak A spanyol kormány a törvényekre hivatkozik, de nem is tartatja be azokat. A katalán kormány meg a függetlenséget képtelen kikiáltani. De ha következesek lennének, csak még tovább romlana a helyzet.
Katalán függetlenség: a játék, amelyikben mindenki veszíthet Járatlan útra téved a barcelonai vezetés, ha egyoldalúan kikiáltja Katalónia függetlenségét. És nagyon is kérdéses, jól jár-e ezzel Spanyolország leggazdagabb tartománya.
Napokon belül elszakadhat Spanyolországtól Katalónia A tartomány vezetője legalábbis siettetné a függetlenség kikiáltását.
A román külügyminiszter tárgyalásos megoldást szorgalmaz Katalónia ügyében A spanyol alkotmányt tiszteletben tartó tárgyalásos megoldást szorgalmazott Teodor Melescanu román külügyminiszter hétfőn az előző napi katalóniai népszavazás nyomán kialakult feszült helyzetre.

Kaotikus állapotok Katalóniában - 761 sérültje van a rendőri akciónak (Fotók) Gumilövedékekkel lőttek a szavazni akaró emberekre - Közben több spanyol városban tüntettek az egységért.
Mi lesz így a katalán népszavazással? Továbbra sem tudni, miként zajlik a függetlenségi az népszavazás Katalóniában, amelynek megrendezését az alkotmánybíróság felfüggesztette. Az ország törvényeinek értelmében a vasárnapi referendum ugya...
Erőteljes a mozgósítás a katalán referendum előtt Erőteljes a mozgósítás Katalóniában két nappal a spanyol alkotmánybíróság által felfüggesztett referendum előtt, amellyel kapcsolatban pénteken a katalán és spanyol kormány csatározása is folytatódott...
Egyelőre még semmi sem biztos a katalán referendum ügyében Függetlenségi népszavazásra készül vasárnap Katalónia. A spanyol alkotmánybíróság a referendumot korábban felfüggesztette, így megrendezése az ország törvényei szerint illegális.
Politikai földrengés fenyegeti a Barca jövőjét Október elsején függetlenségi népszavazást rendeznek Katalóniában, amibe a Barcelona is beleremeghet. Ha a katalánok elszakadnának Spanyolországtól, annak beláthatatlan következményei lehetnének.
Osztják a szavazólapokat a katalán népszavazásra Katalónia-szerte osztják a szavazólapokat az október 1-i katalán függetlenségi népszavazásra