Ennek a szentnek véres a keze

Mit csinál egy Nobel-békedíjas népirtás idején? Az emberi jogok és a demokrácia harcosaként ismertté vált Aun Szan Szú Kji például azt választotta, hogy félrenéz. A liberális világ poszterlánya azonnal céltáblává vált, de ez egyelőre nem sokat segít a halálba üldözött rohingyákon.

2017. szeptember 27. 20:00

A cikk folytatása...


Kapcsolódó hírek
"Nekünk tudósoknak jóval szerényebbnek kellene lennünk interjú a Nobel-díjas Thomas Südhoffal Hiába tudunk nagyságrendekkel többet agyunk működéséről, mint fél évszázaddal ezelőtt, még mindig csak a felszínt kapargatjuk mondja a 2013-ban az idegsejtek kommunikációjának területén végzett úttö...
Miért nem veszik el a Nobel-békedíjat a kormányfőtől, aki épp végignéz egy népirtást? A fél életét házi őrizetben töltő Aun Szan Szu Kjit az egész világ csodálta. Miért nézi tétlenül a rohingyák üldözését?
Forradalmi változást hozott a biológiában A krio-elektronmikroszkópia kifejlesztéséért kapta az idei kémiai Nobel-díjat megosztva három kutató, Jacques Dubochet, Joachim Frank és Richard Henderson.
A nap legfontosabb hírei – 2017. 10. 05. Századszor volt Kormányinfó, brit-japán íróé a mai Nobel, Csintalan Sándor döbbenetes ajánlatot tett. Ez volt a csütörtök.
A kémiai Nobel-díjat is hárman kapják Krio-elektronmikroszkópiáért egy svájci, egy német-amerikai és egy brit tudóst díjaztak.
Négy fényév távolból mérték meg a hajszál átmérőjét Megszületett a gravitációs hullám asztrofizika kora. Albert Einstein elméletét bizonyította a most fizikai Nobel-díjjal kitüntetett három amerikai tudós: Rainer Weiss, valamint Kip Thorne és Barry Bar...

Lemondott az MSZP miniszterelnök-jelöltségéről Botka László - a nap hírei Meghaladta az 50-et a las vegasi lövöldözés halálos áldozatainak a száma. A napi biológiai órát szabályozó mechanizmus kutatásáért három amerikai tudós kapja az idei orvosi-élettani Nobel-díjat.
Mennyi idősek a Nobel-díjasok? - ábrán mutatjuk A Nobel-díjasok átlagos életkora (1901-2016)
Eddig négyen dupláztak Az idei Nobel-díjakat a jövő héttől jelentik be: hétfőn az orvosi, kedden a fizikai, szerdán a ké­miai, pénteken a békedíj, október 9-én, hétfőn pedig a közgazdasági kategória nyerteseinek nevét teszi...
Áldozatokat védő ügyvédet díjaztak A vegyi szennyezések áldozatait védő Robert Bilott amerikai ügyvéd kapta az "Alternatív Nobel-díjat" az elismerést odaítélő alapítvány keddi stockholmi bejelentése szerint.
Több pénz jár a Nobel-díjért Az idei elismeréseket a jövő héttől jelentik be, elsőként - október 2-án, hétfőn - az orvosit.
Hatezer hivatkozás Kurt Wüthrich svájci biofizikus, kémikus Mindössze tizenhat éves volt, amikor először kapcsolatba került a magyarokkal: az 1954-es svájci labdarúgó-világbajnokságon látta az aranycsapatot. Két évvel később, a levert 1956-os forradalom után a...