Közvetítést szeretne a katalán elnök

Carles Puigdemont, Katalónia elszakadáspárti elnöke közvetítést kért a Madriddal kialakult konfliktusban szombaton, egy nappal a gazdag északkeleti tartomány függetlenségérő kiírt népszavazás előtt, amelyet a központi kormány betiltott.

2017. szeptember 30. 19:27

A cikk folytatása...


Kapcsolódó hírek
Katalónia A nemzeti érzés nagyon fontos dolog, és az önrendelkezés minden nép joga, de a bajok is ebből származnak.
Ultimátumot kapott a katalán elnök A függetlenség mellett kiálló tüntetők csaptak össze egységpártiakkal Barcelonában. Több spanyol városban is felvonultak a Katalónia elszakadását elutasítók. A spanyol miniszterelnök jövő hétre kért v...
Öt napot kaptak a katalánok, hogy eldöntsék, kikiáltották-e függetlenségüket A spanyol kormány kész rá, hogy felfüggessze Katalónia autonómiáját.
Művészet így nem kikiáltani egy köztársaságot Kissé félreértették a katalán elnököt a függetlenség hívei. Pedig Carles Puigdemont a legjózanabb döntést hozta, még ha ezzel nem is oldott meg semmit.
Feszült várakozás a katalán parlament keddi ülése előtt Feszült várakozás előzi meg Spanyolországban a katalán parlament keddi rendkívüli ülését, amelyen akár Katalónia függetlenségének kinyilvánítása is napirendre kerülhet.
Tízezrek tüntetnek Barcelonában Több tízezren tüntetnek az utcákon Barcelonában Spanyolország egysége mellett. Az országból minden szegletéből buszokkal érkeztek az emberek, hogy megmutassák, nem akarják, hogy Katalónia elszakadjon....

Katalónia igen, Koszovó nem? - Belgrádi sérelmek a brüsszeli kettős mérce miatt Nem okozott nagy örömet eddig az október a szerb politikának: a katalán népszavazás utózöngéi miatt ugyanis a szerb vezetés kettős mércét emleget Brüsszellel kapcsolatban. Az nem tetszik déli szomszéd...
"Nem lesz jobb Katalóniának önállóan" A Spanyolország-szakértő szerint hétfőn, ha a tényleges függetlenségét nem is kiáltja ki Katalónia, egy függetlenségi nyilatkozat megszülethet. Nagy Sándor Gyula, a Külügyi és Külgazdasági Intézet vez...
Csalódás vagy gyógyír a spanyol király üzenete? Csalódást okozott sok katalánnak - ezt üzente VI. Fülöp spanyol királynak Carles Puigdemont katalán elnök szerda esti televíziós beszédében.
Katalán elnök: a király sok katalánnak okozott csalódást Ezt üzente VI. Fülöp spanyol királynak Carles Puigdemont szerda esti televíziós beszédében.
Napokon belül elszakadhat Spanyolországtól Katalónia A tartomány vezetője legalábbis siettetné a függetlenség kikiáltását.
A román külügyminiszter tárgyalásos megoldást szorgalmaz Katalónia ügyében A spanyol alkotmányt tiszteletben tartó tárgyalásos megoldást szorgalmazott Teodor Melescanu román külügyminiszter hétfőn az előző napi katalóniai népszavazás nyomán kialakult feszült helyzetre.