Rábukkantak Ernest Hemingway 10 évesen írt művére

Az egyik legismertebb Nobel-díjas amerikai író, Ernest Hemingway még csupán tíz esztendős volt, amikor már szárnyait bontogatta. Két kutató bizonyítékokat talált, miszerint 1909-ben a leendő író térképeket bogarászott, valamint Írország és Skócia földrajzát tanulmányozta, ugyanis azt akarta, hogy most fellelt fikciós utazóregénye valóságosnak tűnjön.

2017. október 3. 17:23

A cikk folytatása...


Kapcsolódó hírek
Skócia partjainál a jövő valóban elkezdődött Megkezdte a termelést a világ első tengeren lebegő szélfarmja.
Munkába állt a világ első úszó szélfarmja Nicola Sturgeon, Skócia miniszterelnöke szerdán hivatalosan is üzembe állította a világ első úszó, 30 megawattos szélerőmű farmját. A Hywind Scotland nevet viselő szélfarm terveit még 2015...
Tudja, hogy a társkeresők és donorbankok ugyanazt a módszert alkalmazzák? Az igen hatékony algoritmust két Nobel-díjas tudós dolgozta ki.
Hárman meghaltak, több százezren áram nélkül maradtak Írországban Ophelia hurrikán után Skócia lehet a kövektező: a legmagasabb készültségi fokozatot rendelték el.
50 éve nem látott ilyen hurrikánt Írország 160 km/h-s sebességgel közelít Ophelia a Brit-szigetekhez.
Mianmar Nobel-békedíjas vezetője végre segítséget ígért a menekülő rohingjáknak Már több százezer rohingja menekült el Mianmarból Bangladesbe, és sokan felrótták az emberi jogok és a demokrácia harcosaként ismertté vált Aun Szan Szú Kjinak, hogy tehetetlenül nézi az üldözésüket....

Légszennyezés - Tömeges emberhalál, Magyarország az élbolyban A legkevésbé érintett két EU-tagállam Írország és Svédország.
Baj van, Skócia kezd kifogyni a whiskyből Két lepárlót is újra kellett nyitni, akkora a kereslet a prémium kategóriás italok iránt.
5 éve fejbe lőtték, amiért az oktatásért küzdött, most elkezdett tanulni az oxfordi egyetemen A Nobel-békedíjas Malala Juszafzai politikatudományt, filozófiát és közgazdaságtant hallgat.
Egy Nobel-díjas közgazdász szerint Magyarország a világ csúcsa Interjút adott a Portfoliónak Thomas Sargent Nobel-díjas közgazdász, aki a Svéd Királyi Tudományos Akadémia elismerését 2011-ben kapta meg az eszközár-buborékok terén végzett munkásságáért.
Brexit: Skócia kifizetné a közszolgáltatásában dolgozók pluszköltségeit Függetlenségi népszavazást tervez a skót elnök.
Miért nem veszik el a Nobel-békedíjat a kormányfőtől, aki épp végignéz egy népirtást? A fél életét házi őrizetben töltő Aun Szan Szu Kjit az egész világ csodálta. Miért nézi tétlenül a rohingyák üldözését?