Napokon belül elszakadhat Spanyolországtól Katalónia

A tartomány vezetője legalábbis siettetné a függetlenség kikiáltását.

2017. október 3. 23:14

A cikk folytatása...Friss hírek
Gyerekterroristák fenyegethetik Németországot A dzsihadisták új, fiatal nemzedékétől óvott Hans-Georg Maassen, a német Alkotmányvédelmi Hivatal (BfV) vezetője csütörtökön.
Önkormányzati választásokat tartanak Koszovóban Több mint hétezer képviselőjelölt, valamint mintegy kétszáz polgármesterjelölt mérkőzik meg a vasárnapi koszovói önkormányzati választáson, amely a másfél hónapja hivatalban lévő kormány támogatottságáról is tanúbizonyságot tehet.
Jön az autoriter kriptodevizák kora? Most, hogy Kína és Oroszország is eljátszadozik az ötlettel, miszerint szuverén kriptodevizát vezet be, ideje feltenni a kérdést: miért vonzó az autoriter államok számára egy olyan technológia, amely a pénz decentralizációjával fenyeget?
Véget kell vetni a békés lengyel tüntetések elleni erőszakos fellépéseknek A lengyel kormány erőszakosan lép fel a békés tüntetők ellen, nyilvánvalóan azzal a céllal, hogy eltántorítsa az embereket a további tüntetésektől – számol be az Amnesty International egy ma közzétett jelentésben.
Madrid lép: megkezdi a katalán autonómia felfüggesztését A spanyol kormány szombaton megindítja a Katalónia autonómiájának felfüggesztésére irányuló folyamatot.
Tom Jones is érintett: "A zeneiparban is széles körű a zaklatás és az erőszak" Fiatal korában próbálkoztak be nála, többször is.

Top hírek:
Huszonhét év után először szállt le szaúdi repülőgép az iraki fővárosban Hamarosan megnyitnak egy szárazföldi határátkelőt is a szaúdi-iraki határon.
Totális állami kontrol tombol a neten Kínában Totális kontroll dívik a neten Kínában, gyakorlatilag lehetetlen elbújni a neten az új vonatkozó törvény előírásai miatt.
19-re lapot kért a katalán elnök, aki bejelentené a függetlenséget Ha Madrid így, akkor a katalánok meg úgy.
Trump tagadja az esetlen részvétet Az elnök egy demokrata képviselő szerint elég furcsán vigasztalta a halott katona feleségét.
Fellép a fapados terrorizmus ellen az Európai Bizottság Új intézkedéseket jelentett be Julian King, amelyektől azt várják, hogy biztonságosabbá válnak az európai közterek.
Elhalasztották a kurdisztáni választásokat Bizonytalan időre elhalasztották a november 1-jére tervezett kurdisztáni parlamenti és elnökválasztást az iraki autonóm régió és a bagdadi központi vezetés között kialakult konfliktus miatt.